Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα πριν και μετά την τραγωδία

Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Όσα είπε η κ. Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών για την τραγωδία στα Τέμπη - Βίντεο Mega

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα βίντεο και ηχητικά πριν και μετά από τη σύγκρουση των δύο τρένων. 

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις, την ώρα που η διερεύνηση της υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη: «Πάρε με όταν φτάσεις…»

Η άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης θα επιτρέψει την έναρξη της δίκης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένες για τον σκοπό αίθουσες, στα ΤΕΙ Λάρισας.

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν»

Στα βίντεο διακρίνονται το Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και η έκρηξη που ακολούθησε. 

«Το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2» αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων της «Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών – ΕΔΑΠΟ», με ημερομηνία Ιούλιος 2023.

Απεργία: Ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία αναφέρεται ότι στο σημείο της σύγκρουσης ανιχνεύτηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων. Μάλιστα η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, το οποίο και μπαζώθηκε.  

Τέμπη: «Το σώμα μου είχε διαλυθεί»

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν στην εφημερίδα ότι είναι πιθανό το ζήτημα της έκρηξης και πυρκαγιάς να διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία, ούτως ώστε να μπορέσει να ερευνηθεί ενδελεχώς δίχως να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της ανάκρισης γι’ αυτό καθαυτό το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τα αίτια που το προκάλεσαν.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top