Τέμπη: «Το σώμα μου είχε διαλυθεί»

Συγκλονίζει η φοιτήτρια που επέζησε από την τραγωδία

Η επιβάτιδα του μοιραίου τρένου, Ντίνα Μαγδαλιανίδη στο ντοκιμαντέρ «Μαμά, έρχομαι» / Mega

«Μαύρη» επέτειος η σημερινή, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις 28 Φλεβάρη 2023 όταν συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε το πανελλήνιο και όχι μόνο. 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση της αμαξοστοιχίας Intercity 62 με εμπορική αμαξοστοιχία στις 23:22 εκείνης της ημέρας. 

Στο ντοκιμαντέρ του Mega, «Μαμά, έρχομαι», ανάμεσα σε άλλους μίλησε και η Ντίνα Μαγδαλιανίδη. Η νεαρή επιβάτιδα του τρένου που επέζησε από τη σύγκρουση δεν μπορεί να ξεχάσει τα πρώτα εκείνα δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα, ενώ περιγράφει τη ζωή της έναν χρόνο μετά. 

Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη: «Πάρε με όταν φτάσεις…»

«Έγινε η σύγκρουση, σκίστηκε το φρύδι μου, αυτό θυμάμαι πρώτα και έσπασε το πόδι μου. Η μία πλευρά του ποδίου μου ήρθε πάνω. Οι γύρω μου είχαν πέσει πάνω μου», είπε στην Ανθή Βούλγαρη. 

Τέμπη: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μετά το ατύχημα είναι πως θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό»

Ελένη Χατζίδου για Τέμπη: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, βαριά ημέρα»

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μετά το ατύχημα είναι πως θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό, πώς θα ζήσουν με αυτό η αδερφή μου η γιαγιά μου. Με τρόμαξε και είπα "δεν πρέπει να πεθάνω". Εκεί βαράνε κόκκινο τα ένστικτα επιβίωσης. Κάποια στιγμή δεν πονούσα, είχα μουδιάσει και έλεγα πως πρέπει να βγω αν και είχα διαλυθεί, το σώμα μου είχε διαλυθεί. Είναι τα ένστικτα πιστεύω, δεν είναι ότι κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Σε κάποιους από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ή να μην καούμε από χημικά εγκαύματα ή να σκοτωθούμε ακαριαία όπως τα παιδιά στο πρώτο βαγόνι. Aυτό που σκέφτηκα ήταν "την ευκαιρία αυτή Ντίνα δεν πρέπει να τη χάσεις, πρέπει να ζήσεις"», αναφέρει συγκινημένη η ίδια.

Παρακάτω, η Ντίνα συνεχίζει: «Σερνόμουν με την πίσω πλευρά και βρήκα μία χαραμάδα βγήκα και έπεσα πάνω στις ραγές με το σχεδόν κομμένο πόδι μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά σημεία του σώματός μου χειρότερα, είχα κατάγμα στον αυχένα. Σερνόμουν μέχρι που βρήκα ένα φως και ήταν εκεί που είχε ξεκινήσει η φωτιά στο ρέμα».

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Τέμπη: «Να παλέψουμε όλοι μαζί, χέρι χέρι»

Για τα συγκλονιστικά δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση, περιγράφει: «Είχε έρθει το ασθενοφόρο, μέχρι εκείνο το σημείο ούρλιαζα. Δύο άτομα από το Πολεμικό Ναυτικό ήρθαν και επειδή είδαν ότι είχα φρικτή αιμορραγία έδεσαν το πόδι μου και έτσι καταλάγιασε η αιμορραγία. Και αυτή ήταν η δεύτερη διάσωσή μου γιατί ίσως να μην τα κατάφερνα να φτάσω στο νοσοκομείο».

Τέμπη: Η ζωή της Ντίνας μετά το δυστύχημα 

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρθηκε και στη ζωή της σήμερα. Συγκεκριμένα, είπε: «Σπάνια βγαίνω έξω, σπάνια συναντάω κόσμο, παίρνω φάρμακα και για τους εφιάλτες. Βλέπω την πτώση μου και γύρω σώματα να καίγονται. Αυτό μου έχει μείνει η πτώση, πώς σύρθηκα, ότι καίγομαι. Βλέπω όνειρα που δεν έχουν καλή κατάληξη και μέχρι να ορθοποδήσω θέλω άλλον έναν χρόνο».

Tέμπη: «Η πρόγνωση για τον Γεράσιμο είναι “φτωχή”- Ακόμη όλα είναι κρίσιμα»

«Με στεναχωρεί που δεν μπορώ να περπατήσω. Θα μου πείτε ποια είμαι εδώ να παραπονιέμαι όταν άλλοι έχουν πεθάνει; Είναι όμως πολύ δύσκολο αυτό. Αυτό που λέω στον εαυτό μου είναι "Ντίνα σώθηκες και έχεις κάποια ελπίδα να προχωρήσεις. Υπάρχουν όμως αλλοι που η ελπίδα τους χάθηκε εκείνη την ημέρα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top