Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών - Παραμένουν τα τρακτέρ

Περίπου 8.000 άτομα κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης το συλλαλητήριο των αγροτών. Διαδηλωτές βρέθηκαν πάνω στα γεωργικά τους μηχανήματα και κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος. Περίπου 8.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας με 137 τρακτέρ και 30 αγροτικά. 

«Βούλιαξε» το Σύνταγμα από αγρότες - Έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, οι αγρότες μπήκαν στην Αθήνα και συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, έφτασαν μέχρι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στο πλευρό τους εκατοντάδες πολίτες, που τους χειροκρότησαν, αλλά και τουρίστες που δήλωσαν την στήριξή τους, αφού στις χώρες τους έζησαν ανάλογες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο Σύνταγμα οι αγρότες / Eurokinissi

Με γκλίτσες στα χέρα, φέρετρα και στεφάνια κρεμασμένα στα μηναχνήματά τους, οι αγρότες πλημμύρισαν την Αθήνα. Ολόκληρες οικογένειες από την κατεστραμμένη Εύβοια, την πλημμυρισμένη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους. 

Σε τρακτέρ και αγροτικά θα κοιμηθούν οι αγρότες

Με σύνθημα «χωρίς εμάς, τι θα φας;», οι αγρότες θα περάσουν το βράδυ στο Σύνταγμα και το πρωί θα αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν. Οι ομιλίες ξεκίνησαν ωστόσο όλοι «πάγωσαν» όταν ένας από τους παρευρισκόμενους λιποθύμησε και χρειάστηκε να ανοιχτεί δρόμος για να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Στο Σύνταγμα οι αγρότες / Eurokinissi

Η μετακίνηση των αγροτών δεν είναι φθηνή καθώς χρειάζονται περίπου 500 ευρώ για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, όπως σημείωσε αγρότης από την Καρδίτσα. 

Εντύπωση προκάλεσε και η μεγάλη συμμετοχή γυναικών στο συλλαλητήριο. Πρόκειται για αγρότισσες, αλλά και σύζυγοι ή συγγενείς αγροτών, που κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν και να τους στηρίξουν. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top