Ο καιρός του «βόρειου ρεύματος» φέρνει βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη, με μπόρες να αναμένονται σε αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα, με ισχυρές εντάσεις προς το μεσημέρι με απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειωθεί στους 16 - 18 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, τις μεσημεριανές ώρες.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Στην Αττική η συννεφιά θα εναλλάσσεται με την ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να δούμε κάποιες διάσπαρτες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στρέφονται σε βορειοδυτικοί χωρίς οι εντάσεις τους να προβληματίζουν και ο υδράργυρος θα σημειωθεί αργά το μεσημέρι μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί επίσης εναλλαγή της συννεφιάς με την ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται γύρω στο απόγευμα να σημειωθούν και κάποιες μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου στη μέγιστη τιμή της.

Μαρουσάκης: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός του «βορείου ρεύματος» 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο Τετάρτη, θα σημειωθεί στη χώρα ο καιρός του «βορείου ρεύματος», με βροχές και δυνατούς βοριάδες εντάσεως 6 - 7 μποφόρ να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, ενώ θα σημειώσει μικρή πτώση και η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 12 - 24 στα βόρεια και τους 15 - 17 στα νότια τμήματα της χώρας. 

Την Πέμπτη περιορίζεται αυτός ο άστατος καιρός προς τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, ενώ κάποια φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Παράλληλα, χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές.

Από την Παρασκευή (16/2), ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται ακόμη περισσότερο και να σημειώνονται στη βόρεια Κρήτη. 

Το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερος ο καιρός και αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία ακόμη περισσότερο. Τέλος, από τις Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top