Βασιλιάς Κάρολος: «O καρκίνος εντοπίστηκε νωρίς. Το ήξερε μέρες»

Ξεκίνησε θεραπείες - Στο Λονδίνο, χωρίς τη Μέγκαν, ο Χάρι

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Βρετανία η είδηση ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώσθηκε με καρκίνο. Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Παλάτι. Δεν έχει αποκαλυφθεί ο τύπος του καρκίνου, ωστόσο δε σχετίζεται με τη νοσηλεία του και την επέμβαση για υπερπλασία προστάτη. 

Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Παρότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για θέματα υγείας, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να γνωστοποιήσει τη διάγνωσή του. Ο λόγος που πήρε μια τέτοια απόφαση, εξηγείται στην ανακοίνωση και ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Βασιλιάς Κάρολος: To πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίς και τα προγνωστικά είναι πολύ καλά

Ο 75χρονος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας πάντως φέρεται να είναι πολύ θετικός στην αντιμετώπιση του καρκίνου και τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα. 

Πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια νοσηλείας του για τον προστάτη και τα προγνωστικά για την αντιμετώπισή του είναι πολύ καλά.

Στο Λονδίνο ο Χάρι για να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Μονάρχης γνώριζε για τη διάγνωση του καρκίνου από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά τα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τον γιο του, Χάρι, ο οποίος πλέον ζει στην Καλιφόρνια. Ο πρίγκιπας αναμένεται να πετάξει για το Λονδίνο, προκειμένου να δει τον πατέρα του. Η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά του δε θα τον ακολουθήσουν. 

Την ίδια στιγμή, η βασίλισσα Καμίλα κρατά μία απολύτως ψύχραιμη στάση από την πρώτη στιγμή που έμαθε τα νέα για την υγεία του συζύγου της. 

Στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων σήμερα, πρώτη είναι η είδηση για την υγεία του Καρόλου, ενώ την ίδια ώρα οι Βρετανοί ανησυχούν και για την πορεία της υγείας της Κέιτ Μίντλετον. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top