Θεσσαλονίκη: «Ξεσπά» ο πατριός 15χρονου θύματος αποπλάνησης

«Το νομικό πλαίσιο είναι γελοίο» - Τι καταγγέλλει στο Star

Αντιμέτωπος με πλημμέλημα κι όχι με κακούργημα είναι νεαρός άνδρας, ο οποίος επιχείρησε να παρασύρει ανήλικο σε γενετήσιες πράξεις, στέλντοντάς του μήνυματα στο messenger και πιέζοντας το παιδί να συναντηθούν απο κοντά.

Ο πατριός του παιδιού, αξιωματικός της ΕΜΑΚ, μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Κατερίνα Ρίστα, μη μπορώντας να κρύψει την οργή και την απογοήτευσή του.

«Σε ηλικία 14 ετών το παιδί είναι ανήλικο. Στα 15 και μια μέρα είναι... ενήλικας». Αυτό καταγγελει ο αξιωματικός της ΕΜΑΚ και γνωστός προπονητής πολεμικών τεχνών, Γιώργος Αναγνωστάκος, ο οποίος είναι ο πατριός του 15χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη που λίγο έλειψε να πέσει θύμα των αρρωστημένων ορέξεων ενός 23χρονου.

Ο άνδρας καταγγέλλει... το παράλογο, όπως λέει, του νόμου, καθώς ο θύτης, αντί να κατηγορηθεί για κακούργημα, αντιμετωπίζει πλημμέλημα, επειδή ο γιος του έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και έγινε απόπειρα αποπλάνησης.

«Δεν μπορώ να κρυφτώ και να μη δείξω την απογοήτευσή μου για το νομικό πλαίσιο που ευθαρσώς θα το χαρακτηρίσω γελοίο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ενήλικος για να συνεναίσει και καλά σε προτάσεις σεξουαλικού τύπου, ένας άνθρωπος που είναι 15 ετών και μιας ώρας και αυτό να τιμωρείται με πλημμέλημα, ενώ η ίδια πράξη, έναν μήνα πρίν, είναι κακούργημα», δήλωσε στο Star ο κ. Αναγνωστάκος και πρόσθεσε:

«Η πιο κατάπτυστη φράση που υπάρχει στον συγκεκριμένο νόμο είναι ότι μας λέει πως πρέπει να υπάρχει πράξη  - αποτέλεσμα. Τι είναι αυτό που μας λεει ο νόμος; Να γίνει ζημιά στο παιδί μας για να καταδικαστεί ο εκάστοτε θύτης; Όχι ευχαριστώ δε θα πάρω κάτι τέτοιο».

Ο ανήλικος δεχόταν πιεστικά μηνύματα από τον θύτη επί μία εβδομάδα. Του ζητούσε να βρεθούν από κοντά, με σκοπό γενετήσιες πράξεις. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το παιδί έδειξε τα μηνύματα στην οικογένειά του, με τη μητέρα να προχωρά άμεσα σε μήνυση, μη περιμένοντας, όμως, ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δικάσιμο.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ανηλίκους δύο και τριών ταχυτήτων. Ή είσαι ανήλικος ή δεν είσαι. Είναι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους», τόνισε ο πατέρας του παιδιού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top