Μεσολόγγι: Δύο μυστηριώδεις θάνατοι στον βάλτο - Συνδέονται με τον Μπάμπη;

Το τρίγωνο του θανάτου στο ποτάμι των μυστικών

Θαμμένα μυστικά, παρόμοιοι θάνατοι και χαμένοι θησαυροί βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον Εύηνο ποταμό και τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου επανέφερε στην επικαιρότητα, δύο μυστηριώδεις θανάτους στην περιοχή, που ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί. 

Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης κάτι φοβάται και μέσα στη φυλακή»

Μεσολόγγι: Η δολοφονία του Βασίλη Δημαρά

Ήταν τον Νοέμβριο του 2016, όταν εντοπίζεται νεκρός στον Εύηνο ποταμό, μόνο με το εσώρουχό του ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς. Ο θάνατος του νεαρού κτηνοτρόφου, ο οποίος ήταν κωφός, αποδίδεται σε πνιγμό. Αργότερα η έρευνα αποκάλυψε ότι ο θάνατός του ήταν εγκληματική ενέργεια. 

Ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον Εύηνο Ποταμό το 2016

Ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον Εύηνο Ποταμό το 2016

Εκτιμάται πως ο 33χρονος βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και το πλήρωσε με τη ζωή του. Μετά τον θάνατό του, η μητέρα του βρήκε δύο ιδιόχειρα σημειώματά του, που ενισχύουν την άποψή της για εγκληματική ενέργεια. 

Μεσολόγγι: Τι ζητά η οικογένεια του Μπάμπη - Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Ο άτυχος βοσκός έψαχνε κι εκείνος για θησαυρό στην περιοχή, όπως πιθανόν να έκανε και ο Μπάμπης; Μήπως τη μοιραία νύχτα παρασύρθηκε κι εκείνος από κάποιους στον θάνατο; 

Στο ένα σημείωμα φέρεται να έγραφε «εγκλήματα στο ποτάμι», ενώ στο δεύτερο είχε γράψει το όνομα ενός αστυνομικού και χρηματικά ποσά. Κανείς από την οικογένειά του δε γνώριζε σε τι αναφερόταν. Αυτό που πιστεύουν είναι ότι κάποιοι τον παρέσυραν σε ραντεβού θανάτου κι έστησαν σκηνικό πνιγμού για να κρύψουν τα ίχνη τους. 

Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης ήταν το δόλωμα για να πάει ο Μπάμπης στην παγίδα»

Στο κεφάλι και το σώμα του βρέθηκαν σημάδια, που, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, που διόρισε η οικογένειά του, δείχνουν ότι χτυπήθηκε πισώπλατα με την κάνη όπλου. Πιθανόν να έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και τον πέταξαν στο ποτάμι, όπου ξεψύχησε. 

Οι συγγενείς του, που ερευνούσαν για καιρό τον θάνατό του, μαζί με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δολοφονία που είχε σκηνοθετηθεί έτσι, ώστε να φανεί σαν πνιγμός. 

Μεσολόγγι: «O κρεοπώλης έλεγε στον ύπνο του “Θα σε θάψω χωρίς παπά”»

Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν, υποδεικνύοντας ξωκκλήσια και βουνά, όπου επίδοξοι χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι δρούσαν ανεξέλεγκτοι. Οι συγγενείς του Βασίλη Δημαρά, μέσω του δικηγόρου τους κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων. Η υπόθεση επέστρεψε στα χέρια εισαγγελέα και στη συνέχεια μπήκε στο αρχείο. 

Μεσολόγγι: Ο θάνατος του Κώστα Ζαχαρή

Λίγο καιρό πριν από τον θάνατο του Βασίλη Δημαρά, ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής, από το χωριό Άη Γιώργης βρέθηκε, όπως και ο Βασίλης, νεκρός, φορώντας μόνο το εσώρουχο και τις μπότες του, πνιγμένος στον χείμαρρο Κουρκουτά, που καταλήγει στον Εύηνο ποταμό. 

Ο 57χρονος Κώστας Ζαχαρής, ο οποίος επίσης φέρεται να δολοφονήθηκε στον Εύηνο ποταμό

Ο 57χρονος Κώστας Ζαχαρής, ο οποίος επίσης φέρεται να δολοφονήθηκε στον Εύηνο ποταμό

Μεσολόγγι: Θρήνος στην κηδεία του Μπάμπη - «Αχ παιδάκι μου, πού είσαι!»

Σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, το θύμα βοσκούσε τα ζώα του και άθελά του έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Άη Γιώργη. Οι δράστες και σε αυτή την περίπτωση - αν υπάρχουν, όπως ισχυρίζονται οι δικοί του άνθρωποι- παρέμειναν ασύλληπτοι. Ο θάνατος του 57χρονου αποδόθηκε σε πνιγμό και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, όπως λένε. 

Μεσολόγγι: Νέο πρόσωπο «κλειδί» στη δολοφονία του Μπάμπη

Επτάμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Βασίλη Δημαρά το Μεσολόγγι συγκλονίζεται για μια ακόμα φορά από μια νέα δολοφονία, αυτή του Μπάμπη Κούτσικου. Όλο και περισσότεροι πλέον φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση των τριών αυτών θανάτων, με ακόμα ένα άγνωστο κυνήγι θησαυρού, αφού υπάρχουν φήμες για πολλούς θησαυρούς θαμμένους στην περιοχή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top