Πού χιονίζει και πού αναμένεται να χιονίσει

Βουτιά της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα  

Από το μεσημέρι  ξεκίνησε η αλλαγή του καιρού με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και ανατολικά της χώρας, αλλά και στο βόρειο Αιγαίο. 

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πότε ξεκινούν τα χιόνια

Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος έκανε βουτιά 18 βαθμούς. Ενδεικτικός της κατάστασης είναι ο χάρτης του meteo.gr.

Όπως ανέφερε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Σπύρο Λάμπρου, από τη Λαμία και πάνω με το ροζ χρώμα φαίνεται να χιονίζει στους περισσότερους δρόμους. Στις 2 π.μ. όμως τα χιόνια φαίνεται να κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Χάρτης: Πού χιονίζει

Χάρτης: Πού χιονίζει

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/01 στα βορειοδυτικά και στα βόρεια, θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα του Σαββάτου 20/01 προς Κυριακή 21/01 χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Ο  χάρτης του meteo.gr για τις χιονοπτώσεις μέχρι και το πρωί της Κυριακής  

Μετά το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά της Ηπείρου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στην Ανατολική Κρήτη και στα Νότια Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν.

    

Πυκνό χιόνι στη Φλώρινα και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας     

Από νωρίς χιονίζει στη Φλώρινα, όπως μετέδωσε από την πόλη της Δυτικής Μακκεδονίας η Ραλλιώ Λεπίδου, η οποία έδωσε αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα από το πρωί. 

Πυκνή χιονόπτωση στη Φλώρινα 

Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στα αυτοκίνητά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία, που είναι αυτή την ώρα στους – 4 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά.         


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top