«Αγριεύει» ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Πτώση 12 βαθμών στη θερμοκρασία!  

  Χιόνια και μέσα στη Θεσσαλονίκη και ισχυροί βοριάδες παντού  

«Aγριεύει» ο  καιρός από το Σάββατο το απόγευμα και θα έχουμε χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, παρά τη σημερινή καλοκαιρία. Η χώρα πάντως θα έχει διαφορετική εικόνα από τη Λαμία και πάνω σε σχέση  με τον καιρό από τη Λαμία και κάτω. 

O Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star στις λεπτομέρειες της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο.    

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια και κρύο από αύριο το μεσημέρι

«Ως  μετεωρολόγος θα πω ότι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ουσιαστικά μια χειμωνιάτικη κανονικότητα, έστω και πρόσκαιρη, με χιόνια από αύριο το απόγευμα  που θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά βόρεια και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας».

«Βουτιά» 12 βαθμών θα κάνει στην Αττική ο υδράργυρος

Όπως πρόσθεσε ο Θ. Κολυδάς, είναι χαρακτηριστικό ότι στην  Αττική από τους 21 με 22 βαθμούς που είχαμε σήμερα,  την Κυριακή δεν θα ξεπεράσουμε τους 10 βαθμούς, ενώ προσοχή χρειάζεται λόγω των ενισχυμένων ανέμων στα ανατολικά του Νομού, όπου τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και σχεδόν όλη την Κυριακή θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Καιρός: Έρχονται χιόνια το Σάββατο - 13 περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Χιόνια στη Βόρεια Ελλαδα το σαββατοκύριακο 

Όσον αφορά το αν τα χιόνια θα έρθουν από την Λαμία και πάνω και αν η Αθήνα θα παραμείνει «καθαρή», ο μετεωρολόγος του Star απάντησε στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα: 

Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 

Από το απόγευμα του Σαββάτου ο χιονιάς  θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδος σε ορεινά και ημιορεινά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Θα δούμε δηλαδή χιόνι μέσα  στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ξέρουμε αύριο αν θα το «στρώσει» 

Καιρός: Χιόνια από τη Λαμία και πάνω - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Πυκνές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία

Αρκετό χιόνι θα έχουμε στη Δυτική Μακεδονία και σε μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά τα χιόνια θα κρατήσουν και την Κυριακή. Χιόνια  θα δούμε και στη Θράκη,  καθώς και σε μέρος της  Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία το Σάββατο

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης, αλλά θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Προσοχή στον παγετό χρειάζεται να δείξουν οι πολίτες την Κυριακή και τη  Δευτέρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top