Δολοφονία Βαλυράκη: Παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι λέει η οικογένεια

Δεν παρέδωσαν την άδεια οπλοφορίας οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες  

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την ημέρα της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη. Οι δικηγόροι της οικογένειας ζητούν να εξεταστούν και πάλι οι περιοριστικοί όροι που επεβλήθησαν στους δύο κατηγορούμενους. 

Σήφης Βαλυράκης: Για ανθρωποκτονία με δόλο παραπέμπονται οι δύο ψαράδες

Όπως εξήγησε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έπρεπε σύμφωνα με τον  νόμο να τους έχει αφαιρεθεί ή να έχουν παραδώσει οι ίδιοι  την άδεια οπλοφορίας που  είχαν. Τι λέει ο νόμος; Αν κάποιος κατηγορηθεί για  κακούργημα όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως είναι στην  περίπτωση των δύο ψαράδων, προβλέπεται η ανάκληση οπλοφορίας. 

Σε αυτήν την περίπτωση δεν έγινε κάτι τέτοιο - παρότι στα στοιχεία  της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας φαινόταν ότι είχαν άδεια - και πήγαιναν και για κυνήγι.  

Θάνατος Βαλυράκη: Η δέσμευση της οικογένειάς του, δύο χρόνια μετά

Στοιχειώδης απαίτηση της οικογένειας Βαλυράκη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όσων λειτουργών και υπαλλήλων, εισαγγελικών και αστυνομικών, ενέχονται για αυτήν την παράλειψη και την ασυδοσία.

Δολοφονία Βαλύράκη: Απόδοση ευθυνών σε κρατικούς λειτουργούς ζητά η οικογένεια

Δολοφονία Βαλύράκη: Απόδοση ευθυνών σε κρατικούς λειτουργούς ζητά η οικογένεια  

Επιπλέον οι δικηγόροι ζητούν να εξεταστούν εκ νέου οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί γιατί στην ουσία παραβιάζουν τους όρους, καθώς δεν παρέδωσαν την άδεια οπλοφορίας και δεν συμμορφώθηκαν με το νόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top