Συναγερμός για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού

«60 νεκροί την εβδομάδα από κορωνοϊό» - Πότε έρχεται η κορύφωση

Κατά 40% αυξήθηκαν οι επισκέψεις στα νοσοκομεία, εν μέσω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και άλλων ιώσεων / Βίντεο Open

Εικόνες από την πανδημία καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία γεμίζουν από κρούσματα, όχι μόνο κορωνοϊού, αλλά και γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.

Υπερτριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Οι συμβουλές του ΕΟΔΥ

Μόνο στην Αττική, την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε αύξηση 87% του ιικού φορτίου στα λύματα, με τη γρίπη τύπου Α να καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 88% και στο 57% να είναι η αύξηση του συγκυτιακού ιού, σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων όλων των ιώσεων προκαλεί ανησυχία και, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση, η οποία αναμένεται περί τα τέλη Γενάρη, μετά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον τελευταίο μήνα καταγράφηκε αύξηση κατά 260% για τον αναπνευστικό ιό RSV καταγράφηκε και 57% στα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες. Για την γρίπη τύπου Α, στο 222% για τον τελευταίο μήνα και αύξηση 88% για την τελευταία εβδομάδα. Αύξηση της τάξης του 180% παρατηρείται στο ιικό φορτίο του Covid-19 τον τελευταίο μήνα και 87% μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Γεμάτα τα νοσοκομεία - Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες

Αυτός ο «εκρηκτικός» συνδυασμός όλων των ιώσεων έχει οδηγήσει σε ασφυκτικό γέμισμα των νοσοκομείων.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, έχουν καταγραφεί 172 νέες εισαγωγές λόγω κορωνοϊού, 72 εκ των οποίων στην Αθήνα.

Συνολικά οι νοσηλείες έχουν ελαφρώς υποχωρήσει στις 1.415, ενώ στην εντατική βρίσκονται 84 ασθενείς.

Κορωνοϊός: «60 νεκροί την εβδομάδα στην Ελλάδα»

Για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, τους νεκρούς από κορωνοϊό και τον ελλειπή εμβολιασμό μίλησε στον Σκάι ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το φθινόπωρο πέθαναν από τη γρίπη πέντε άτομα, ενώ από κορωνοϊό κάθε βδομάδα χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού που ανέρχεται κάτω από 10%, δηλαδή μόλις 130.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί.

Κορωνοϊός: To ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες

Την παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας και κλινών αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού για χρονικό διάστημα από 01.01.2024 και έως και 31.03.2024, προβλέπει κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Καθορίζεται επίσης, η διαδικασία διακομιδής ή μεταφοράς ασθενών που δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό σε εγκαταστάσεις, θαλάμους και κλίνες του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας δύναται να μετακινείται προσωπικό που εργάζεται με οιαδήποτε σχέση εργασίας στις δομές της 1ης Υ.Πε., για τις ανάγκες λειτουργίας του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχή επί των νοσηλίων.

Η αναγκαία ημερήσια φαρμακευτική αγωγή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών σε τμήματα νοσηλείας ή και θαλάμους με κλίνες αυξημένης φροντίδας στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. ορίζεται το Ε.Κ.Α.Β., κατόπιν σχετικής ημερήσιας ενημέρωσής του για τη διαθεσιμότητα των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και για το είδος των υπό διακομιδή νοσηλευτικών περιστατικών.

Για το χρονικό διάστημα από 01.01.2024 έως και 31.03.2024, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) εντάσσεται στο γενικό σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ. και το προσωπικό του αποζημιώνεται για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top