Νέα Σμύρνη: Το ψαλίδι με το οποίο σκότωσε ο 18χρονος τον αδελφό του

Μετά από την επίθεση του έκανε ΚΑΡΠΑ για να τον συνεφέρει

Ενώπιον της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 18χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη γιατί του πήρε μια μπλούζα χωρίς να τον ρωτήσει. 

Νέα Σμύρνη: Σεσημασμένος ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ο καβγάς με τον αδελφό του ξεκίνησε όταν ετοίμαζαν τα πράγματά τους γιατί θα έφευγαν για ταξίδι στο εξωτερικό, όταν εκείνος του πήρε μια μπλούζα. 

Ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του στη Νέα Σμύρνη

Ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του στη Νέα Σμύρνη

Όπως είπε, τον χτύπησε πρώτος, ρίχνοντάς του δύο γροθιές και τότε εκείνος, πήγε να αμυνθεί, αλλά επειδή είχε σπασμένο χέρι, άρπαξε το ψαλίδι και τον χτύπησε μια φορά στα πλευρά του.

Νέα Σμύρνη: Πώς περιέγραψε το έγκλημα η μητέρα - «Παραπάτησε και χτύπησε»

«Δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδελφός μου, ήταν ένα ατύχημα», φέρεται να είπε. 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Νέα Σμύρνη: Του έκανε ΚΑΡΠΑ για να τον σώσει

Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση της γιαγιάς, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι όταν κατάλαβε πως ο μικρότερος αδελφός του είχε χτυπήσει σοβαρά, έπεσε από πάνω του και προσπάθησε να τον επαναφέρει, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ. 

Το σημείο, όπου βρήκαν οι αστυνομικοί αιμόφυρτο τον 16χρονο στη Νέα Σμύρνη

Το σημείο, όπου βρήκαν οι αστυνομικοί αιμόφυρτο τον 16χρονο στη Νέα Σμύρνη

«Του φώναζα “παιδί μου δεν το ήθελε, σύνελθε, θα γίνεις καλά”. Ο μεγάλος μου εγγονός του έριχνε νερό, προσπαθούσε να του βγάλει τη γλώσσα έξω για να μην την καταπιεί και του έκανε ΚΑΡΠΑ», είπε. 

Νέα Σμύρνη: «Δεν είναι εγκληματίας!» - Ξεσπά η μητέρα του αδελφοκτόνου

«Ήταν η κακιά στιγμή. Ο 18χρονος ήταν από πάνω του, κάτασπρος από το σοκ και προσπαθούσε να τον συνεφέρει. Ήταν σε άθλια κατάσταση, πιο άσπρος και από τον αδελφό του που ψυχορραγούσε», είπε ο σύντροφος της γιαγιάς. 

Νέα Σμύρνη: Είχε παραβατικό παρελθόν ο 18χρονος

Ο 18χρονος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 για ληστεία, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία μετά από έναν ακόμα καβγά που είχαν, κατά τη διάρκεια του οποίου χτυπήθηκαν με σιδηρογροθιές, και κλωτσιές. 

Νέα Σμύρνη: Είχαν τσακωθεί ξανά τα αδέλφια με σιδερογροθιές και μαχαίρια

Γείτονες της οικογένειας είπαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι τα δύο παιδιά ήταν αρκετά ζωηρά και ήταν γνωστά γιατί είχαν προκαλέσει διάφορα επεισόδια. 

Ο 18χρονος όταν κατάλαβε τι είχε κάνει προσπάθησε να επαναφέρει τον αδελφό του, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ

Ο 18χρονος όταν κατάλαβε τι είχε κάνει προσπάθησε να επαναφέρει τον αδελφό του, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ

Σύμφωνα με τον σύντροφο της γιαγιάς τους, πετούσαν αυγά και μπαλόνια με νερό στη στάση που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι τους, νεράντζια, ενώ ο 18χρονος είχε κλέψει παπούτσια από την είσοδο της πολυκατοικίας και τον είχαν καταγράψει οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί από τους ενοίκους. 

Νέα Σμύρνη: Σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του για μια μπλούζα

Σύμφωνα με γείτονα της οικογένειας, η μητέρα και τα παιδιά έμεναν για ένα χρονικό διάστημα στην Κέρκυρα, ώστε ο μεγάλος γιος να ξεφύγει από τις κακές παρέες και να έχει μια πιο ήσυχη ζωή. Ωστόσο μετά από δύο χρόνια επέστρεψαν και τα προβλήματα συνεχίστηκαν. 

Νέα Σμύρνη: Η μητέρα προσπάθησε να το πάρει πάνω της

Η μητέρα του 18χρονου αρχικά είπε στην αστυνομία πως έγινε ένα ατύχημα και ο μικρός γιος της έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε. Στη συνέχεια όμως, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών αναγκάστηκε να πει την αλήθεια. 

Ωστόσο, μιλώντας στην εκπομπή Live News επέμεινε πως ο 18χρονος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδελφό του και ότι είναι ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top