Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Πρωτοχρονιά: Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μπορεί να Χριστούγεννα να θυμίζουν άνοιξη, όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει τις επόμενες ώρες και σύμφωνα με τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα, η Πρωτοχρονιά θα είναι... διαφορετική.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα και στους χειμερινούς προορισμούς

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Και αυτό γιατί βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία φέρνει βροχές και καταιγίδες τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«Παρότι ακόμη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κυριοτέρων αριθμητικών μοντέλων για την Πρωτοχρονιά, όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι θα έχουμε διαφορετικό σκηνικό του καιρού απ' οτι τα Χριστούγεννα. Χαμηλό από την Ιταλία θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά. Μια πρώτη εικόνα του καιρού σήμερα το βράδυ στο Κεντρικό Δελτίο του Star», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

Καιρός: H πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 26/12

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στη υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 27/12

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο

Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από το απόγευμα στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top