Καιρός: Άνοιξε η λεωφόρος Ποσειδώνος - Σημειωτόν η κίνηση των οχημάτων

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχή, η οποία έπληξε την Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες. Εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων έκλεισαν δύο λωρίδες στη λεωφόρο Ποσειδώνος, με αποτέλεσμα με δυσκολία κινούνται τα οχήματα, στο ύψος της οδού Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, στο ρεύμα προς Πειραιά

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε το Παλαιό Φάληρο

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε το Παλαιό Φάληρο

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Μετά από αρκετή ώρα το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων απαντλήθηκε και άνοιξαν εκ νέου οι δύο λωρίδες της λεωφόρου Ποσειδώνος, ωστόσο στο σημείο η κίνηση παραμένει αυξημένη.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί ιδιαίτερα στο ρεύμα προς τον Πειραιά.

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού.

Καιρός: Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές στην Αττική

Σύμφωνα με αυτό, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Δύο λωρίδες στη λεωφόρο Ποσειδώνος έχουν κλείσει λόγω συσσώρευσης υδάτων

Δύο λωρίδες στη λεωφόρο Ποσειδώνος έχουν κλείσει λόγω συσσώρευσης υδάτων

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο,
  • από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές για την εποχή.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα   

Πιο αναλυτικά, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν, στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η κίνηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος γίνεται μετ' εμποδίων

Η κίνηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος γίνεται μετ' εμποδίων

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Στερεά από 4 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ όμως από το πρωί και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Η λεωφόρος Ποσειδώνος θυμίζει ποτάμι μετά από τη βροχή

Η λεωφόρος Ποσειδώνος θυμίζει ποτάμι μετά από τη βροχή

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα δυτικά 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες βαθμιαία έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις ανατολικές Κυκλάδες, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου - Ικαρίας) και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, σταδιακά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top