Άναψαν τα τζάκια, γέμισαν κάπνα και αιθαλομίχλη Αθήνα και Θεσσαλονίκη  

Τοξικές αναθυμιάσεις όταν καίμε ακατάλληλα υλικά   

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τα τζάκια φουντώνουν με αποτέλεσμα να έχουμε και τις πρώτες υπερβάσεις των ορίων ρύπανσης στην ατμόσφαιρα. Τις επόμενες μέρες το φαινόμενο της αιθαλομίχλης αναμένεται να ενταθεί λένε οι ειδικοί, ενώ προβληματίζονται λόγω του ότι ορισμένοι καίνε ακατάλληλα υλικά που βγάζουν τοξικές αναθυμιάσεις. 

Θέρμανση: Ποια μέθοδος συμφέρει φέτος 

Κάποιοι καίνε ξύλα που βρίσκουν  οπουδήποτε στον δρόμο ή ακόμα και στα σκουπίδια. Κομμάτια από έπιπλα, βαμμένα ξύλα και καφάσια.  Στο ρεπορτάζ του Star τους έβαλαν  φωτιά και τα συνέκριναν με καυσόξυλα οξιάς που πωλούνται στις μάντρες.

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά δίνουμε τα δώρα; 

Τζάκια: Τοξικές αναθυμιάσεις από την καύση ακατάλληλων ξύλων

Τζάκια: Τοξικές αναθυμιάσεις από την καύση ακατάλληλων ξύλων 

Στα ξύλα που βρέθηκαν στον δρόμο, οι αναθυμιάσεις είναι πραγματικά αποπνικτικές. 

«Το καυσόξυλο έχει βραδεία καύση. Καίγεται φυσιολογικά. Το άλλο ξύλο καίγεται πολύ γρήγορα και αυτό φαίνεται γιατί δεν είναι μόνο τα ξύλα που έχουν πιάσει φωτιά, έχουν πάρει και τα χημικά, έχουν πάρει και  τα πλαστικά» δηλώνει ο Γαβριήλ Πλακίδας, ιδιοκτήτης μάντρας με καυσόξυλα. 

«Έρχεται βαρύς χειμώνας»: Θα τον περάσουμε με κουβέρτες και σόμπες!  

Αιθαλομίχλη: Υπερβάσεις των ορίων ρύπανσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
 

Δυστυχώς αρκετός κόσμος λόγω ανάγκης ρίχνει τέτοια υλικά στη φωτιά για να ζεσταθεί. Ήδη πέντε μέρες μέσα στον Δεκέμβριο ξεπεράσαμε τα όρια ρύπανσης στην ατμόσφαιρα σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Ακατάλληλα υλικά στο τζάκι προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα»

Στο ρεπορτάζ του Star o Στέλιος Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δήλωσε: «Όταν υπάρχει έντονη αυτή η χρησιμοποίηση της καύσης της βιομάζας ειδικά τους χειμερινούς μήνες και με υλικά τα οποία δεν είναι πάντοτε τα καλύτερα ποιοτικά, αυτό δημιουργεί και στους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα αλλά και στους υγιείς συμπτώματα από το ανώτερο και το κατώτερο αναπνευστικό». 

Ποιο μέσο θέρμανσης συμφέρει φέτος: Η μελέτη του ΕΜΠ  

Αιθαλομίχλη:  Υπερβάσεις των ορίων ρύπανσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χθες το βράδυ οι πιο ανεβασμένες τιμές καταγράφηκαν  στα Λιόσια  και το κέντρο της Αθήνας. 

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι τα τζάκια και οι σόμπες θα κάψουν ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες που έρχονται οι γιορτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top