Θέρμανση: Ποια μέθοδος συμφέρει φέτος  

Το μηνιαίο κόστος ανάλογα με τον τρόπο θέρμανσης 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν το πρώτο που η ελληνική οικογένεια κρύωσε,  αφού η θερμοκρασία έπεσε αισθητά λόγω της κακοκαιρίας και οι πολίτες κατάλαβαν  ότι το κόστος της θέρμανσης θα τους απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα.

Καιρός: Νέα κακοκαιρία από αύριο – Ψύχος σήμερα σε αρκετές περιοχές

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης εξηγεί στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star πόσο κοστίζει η κάθε μέθοδος θέρμανσης ώστε να διαπιστώσουν οι πολίτες τι συμφέρει.  

«Έρχεται βαρύς χειμώνας»: Θα τον περάσουμε με κουβέρτες και σόμπες!  

Η κάμερα του Star μπήκε σε ένα διαμέρισμα όπου ζει μια τετραμελής οικογένεια και ρώτησε τον ενεργειακό επιθεωρητή Μιχάλη Χριστοδουλίδη τι θα πληρώσουν κάθε μήνα ανάλογα με τον τρόπο θέρμανσης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι αν λλειτουργεί το σύστημα θέρμανσης 10 ώρες την ημέρα με θερμοκρασία χώρου 20  βαθμούς το κόστος είναι: 

  • Με καυστήρα πετρελαίου 195 ευρώ τον μήνα 
  • Με καυστήρα φυσικού αερίου 142 ευρώ 
  • Με κλιματιστικά 130 ευρώ 
  • Με τζάκι 120 ευρώ και 
  • Με αντλία θερμότητας 95 ευρώ.  

Θέρμανση: Το μηνιαίο κόστος

Θέρμανση: Το μηνιαίο κόστος

Θέρμανση: Το μηνιαίο κόστος  

Πώς να ζεστάνουμε το σπίτι οικονομικά

Προφανώς αρκετοί δεν έχουν την άνεση να αλλάξουν τελευταία στιγμή το σύστημα θέρμανσης σε κάτι οικονομικότερο. Ωστόσο ένα κλιματιστικό υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μ. Χριστοδουλίδης εξηγεί πώς να κάνουμε οικονομία:      

«Καλό είναι το κλιματιστικό να το σετάρουμε στους 22 βαθμούς Κελσίου γιατί για κάθε ένα βαθμό πάνω από τους 22 βαθμούς αυξάνεται η κατανάλωση γύρω στο 10%. Από εκεί που θα πληρώναμε 130 ευρώ τον μήνα τώρα θα πληρώνουμε 142 ευρώ».

Ένας τρόπος εξοικονόμησης για να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό είναι να ξεκινήσουμε καίγοντας το τζάκι πέντε ώρες. Στη συνέχεια ανάβουμε το κλιματιστικό στους 22 βαθμούς Κελσίου για τις υπόλοιπες πέντε ώρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top