Τρελή πορεία αυτοκινήτου: Κινούταν ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας

Συνελήφθη ο 75χρονος οδηγός

75χρονος Οδηγούσε Ανάποδα Στη Βασιλίσσης Σοφίας

Η αστυνομία συνέλαβε το πρωί της Κυριακής έναν 75χρονο οδηγό για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια. Μάλιστα της σύλληψης προηγήθηκε καταδίωξη από περιπολικό της Τροχαίας, με τη συνδρομή περιπολικών της Άμεσης Δράσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον 75χρονο να κινείται αντίθετα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας. 

Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη με θύμα νεαρό αστυνομικό

Με τη χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τον οδηγό για να σταματήσει το όχημα του. Όμως ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα, άρχισε να παραβιάζει κόκκινους σηματοδότες και να κινείται αντίθετα σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και πάνω σε πεζοδρόμια. 

Υπηρεσιακά οχήματα επιτηρούσαν τις κινήσεις τους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου με άλλο όχημα ή με πεζό, ενώ παράλληλα, καλούσαν τον οδηγό να σταματήσει το όχημά του. 

Βοιωτία: 17χρονος ο νεκρός από την άγρια καταδίωξη

Εκείνος όμως δεν υπάκουσε, διέσχισε το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους και κατευθύνθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό και κατέληξε τελικά στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια. 

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας του βεβαίωσαν παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας. Συνολικά του επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 12.560 ευρώ. 

ΕΛΑΣ για καταδίωξη με νεκρό στη Λάρισα: Διερευνώνται οι συνθήκες

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου. Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top