Επίσκεψη Ερντογάν: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας

Άνοιξαν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός

Φρούριο θυμίζει σήμερα η Αθήνα εξαιτίας της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο κέντρο της πόλης θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ απαγορεύεται κάθε δημόσια, υπαίθρια συνάθροιση έως τις 18:00 το απόγευμα, οπότε και αναχωρεί από την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος. 

Στην Αθήνα σήμερα ο Ερντογάν: Φτάνει με κλάδο ελαίας και θετική ατζέντα

Αναλυτικότερα, 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους,  όπως επίσης ελεύθεροι σκοπευτές σε κτίρια της Αθήνας και γύρω από την πορεία όπου αναμένεται να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Drones θα δίνουν εικόνα από αέρος, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια. 

Υπάρχει πρόβλεψη για διακοπή στην κίνηση των οχημάτων πριν και κατά την διάρκεια των μετακινήσεων της πομπής των οχημάτων με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ελλάδα και Τουρκία ανακοινώνουν «διακήρυξη φιλικών σχέσεων»!

Επίσκεψη Ερντογάν: Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα μείνει κλειστός από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. 

Το «τρίγωνο» των υπουργικών συναντήσεων Ελλάδας – Τουρκίας 

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι συρμοί θα διέρχονται από τον συγκεκριμένο σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Πριν πό λίγο έγινε γνωστό ότι με εντολή της ΕΛΑΣ ότι άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός».

Επίσκεψη Ερντογάν: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Όλο το πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση στο Μαξίμου

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:

 • Λ. Κατεχάκη
 • Λ. Μεσογείων
 • Λ. Βασ. Σοφίας
 • Λ. Κηφισίας
 • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
 • Λ. Βασ. Αμαλίας
 • Λ. Αλεξάνδρας,
 • Μιχαλακοπούλου
 • Σταδίου
 • Πανεπιστημίου
 • Ακαδημίας

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

 • Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.
 • Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
 • Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
   
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top