Όλο το πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση στο Μαξίμου

«Πυρετός» συσκέψεων και για τα υπουργικά ραντεβού Ελλάδας- Τουρκίας

«Πυρετός» συσκέψεων επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν και των υπουργών του την Πέμπτη. Η επίσκεψη θα κρατήσει το πολύ έξι ώρες, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι οι διαφωνίες παραμένουν, αλλά δεν πρέπει να παράγουν κρίσεις. Το ρεπορτάζ του Star καταγράφει λεπτό προς λεπτό το πρόγραμμα του Ερντογάν και τα ραντεβού που έχουν κλειδώσει. 

«Αστακός» η Αθήνα για τον Ερντογάν – Ελεύθεροι σκοπεύτες και drone

Οι έξι ώρες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα 

Γύρω στις 11:00 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους υπουργούς του θα προσγειωθούν στην Αθήνα για το ελληνοτουρκικό ραντεβού κορυφής, όπου θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ως περίπου και τις 5 το απόγευμα, για 6 ώρες το πολύ δηλαδή, οι επαφές τους θα εξελίσσονται σε Μαξίμου και Yπουργεία. 

Το πρόγραμμα Ερντογάν και το ραντεβού στο Μαξίμου 

Σύμφωνα με τον πολιτικό σχολιαστή του Star Γιώργο Ευγενίδη, ο  κ. Ερντογάν θα ξεκινήσει από την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου θα στρωθεί το κόκκινο χαλί. Αμέσως μετά, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο τετ-α-τετ από ελληνικής μεριάς συμμετέχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Άννα Μαρία Μπούρα. Από τουρκικής μεριάς, πέραν του κ. Ερντογάν, ο Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός του σύμβουλος Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς. 

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα - Ενεργοποιείται το «πρωτόκολλο των ηγετών» 

Τα υπουργικά ραντεβού στην Αθήνα 

Πυκνά θα είναι και τα υπουργικά ραντεβού. Στο ΥΠΕΞ θα συναντηθούν Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν. Σε διπλανό χώρο οι υφυπουργοί Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης με τον Μπουράκ Ακτσαπάρ. Στο υπουργείο Άμυνας ο Νίκος Δένδιας με τον Γιασάρ Γκιουλέρ. Τρεις Έλληνες υπουργοί, Δημήτρης Καιρίδης, Χρήστος Στυλιανίδης και Γιάννης Οικονόμου βλέπουν τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Ο Κωστής Χατζηδάκης τον ομόλογό του Μεχμέτ Σιμσέκ και ο Κυριάκος Πιερρακάκης τον Γιουσούφ Τεκίν. Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Λίνα Μενδώνη έχουν κοινό συνομιλητή τον Μεχμέτ Ερσόι. Μετά το μεσημέρι, στο Μαξίμου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου υπό μορφήν γεύματος. 

Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν

Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν 

Οι τουρκικές διαρροές για την ατζέντα των συζητήσεων στην Αθήνα

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Ηaber Global, «το  πρώτο από τα θέματα που θα εξεταστούν στις διμερείς συναντήσεις θα είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν για το ανθρωπιστικό δράμα της Γάζας. Στις συναντήσεις θα τεθεί κι ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί για τα θέματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν αναμένεται να θέσει για μια ακόμα φορά τα θέματα της "τουρκικής" μειονότητας που ζει στην Δυτική Θράκη».

Π. Μαρινάκης: Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι δεδομένες οι διαφωνίες μας, όμως εμείς αυτό που θέλουμε είναι οι διαφωνίες να μην παράγουν κρίσεις» ξεκαθάρισε για το περιεχόμενο των συζητήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.      

Ταγίπ Ερντογάν: «Ελπίζω να ξεκινήσει μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, πάντως, έδειξε σήμερα για μια ακόμα φορά τη διαφορετική του προσέγγιση για τον πόλεμο στη Γάζα εν σχέσει με την ελληνική θέση. «Τώρα ο Νετανιάχου, εκτός από το να είναι εγκληματίας πολέμου, σίγουρα θα δικαστεί ως ο χασάπης της Γάζας. Όπως ο Μιλόσεβιτς» υποστήριξε.

«Πυρετός» συσκέψεων στην Αθήνα - Δεν πάει Θράκη ο Ερντογάν

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η διπλωματική συντάκτρια  Κατερίνα Τσαμούρη,  για την επίσκεψη γίνεται λεπτομερής προετοιμασία με αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου.

Πυρετός συσκέψεων ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

«Πυρετός» συσκέψεων ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν 

Κατά την επίσκεψη των Τούρκων θα υπογραφούν και αρκετές διμερείς συμφωνίες, σε ευρεία γκάμα θεμάτων. Με τον έως τώρα σχεδιασμό, ο Ερντογάν δεν αναμένεται να βρεθεί στη Θράκη την Παρασκευή. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top