Ελλάδα και Τουρκία ανακοινώνουν «διακήρυξη φιλικών σχέσεων»!

Μητσοτάκης - Ερντογάν  «κλειδώνουν» τις επόμενες συναντήσεις 

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι προετοιμασίες είναι εντατικές για το αυριανό ραντεβού, όπου θα υπάρξει και μία σημαντική ανακοίνωση για τα ελληνοτουρκικά και το «από εδώ»  και πέρα των διμερών μας σχέσεων.

Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα    

Όπως ανέφερε, η  «έκπληξη» που περιμέναμε θα έχει τη μορφή ενός κοινού ανακοινωθέντος Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο ονομάζεται Διακήρυξη Φιλικών Σχέσεων και Καλής Γειτονίας και θα αναφερθούν σε αυτό Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μήνυμα Δένδια ενόψει επίσκεψης Ερντογάν: Η υφαλοκρηπίδα μόνo θέμα συζήτησης

Σε αυτό θα υπάρχει αναφορά στη διατήρηση των καλού κλίματος και των σχέσεων καλής γειτονίας, μία προτροπή για «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο δηλαδή, ενώ θα υπογραμμίζεται η δυναμική ανάπτυξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε πολλά πεδία

Τι ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την κοινή Διακήρυξη Ελλάδας - Τουρκίας

Τι ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την κοινή Διακήρυξη Ελλάδας - Τουρκίας

Μητσοτάκης και Ερντογάν  «κλειδώνουν» το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν επίσης θα ανακοινώσουν την επταήμερη βίζα για 10 νησιά, όπως έχει αποκαλύψει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ θα συζητήσουν για ένα πρόγραμμα πιο τακτικών επαφών. Ο κ. Ερντογάν θα προσκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία την άνοιξη, ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να έρθει ο Χακάν Φιντάν, μετά από πρόσκληση του Γιώργου Γεραπετρίτη. Το ίδιο ισχύει για τους υφυπουργούς Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστα Φραγκογιάννη που θα βρεθούν στην Τουρκία. 

Όλο το πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση στο Μαξίμου

Πώς «διαβάζει» το Μέγαρο  Μαξίμου τη συνέντευξη Ερντογάν

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο κύριος Ερντογάν δεν πήρε πίσω καμία από τις πάγιες θέσεις του στη συνέντευξη στην Καθημερινή, από το Μαξίμου έλεγαν ότι οι θέσεις Ερντογάν είναι γνωστές, αλλά γνωστές και σταθερές είναι και οι ελληνικές θέσεις. «Δεν μετακινηθήκαμε εμείς, ο κ. Ερντογάν πήγε από το "Μητσοτάκης γιοκ" στο "Φίλε μου Κυριάκο"» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. 

Ερντογάν: «Κυριάκο φίλε μου, δε σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε»

Επίσης από το Μαξίμου λένε ότι για τη Χάγη απαιτείται συνυποσχετικό, άρα συμφωνία για τα σημεία διαφωνίας. 

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η επίσκεψη θα πάει καλά και στέκεται στο ύφος του κ. Ερντογάν, αλλά και στο γεγονός ότι η συνέντευξη ήταν γραπτή, άρα πιο «ελεγχόμενη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top