Η αντίδραση του Μουσείου της Ακρόπολης για την απρέπεια Σούνακ

«Δεν κατάφερε να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα»

Aντιδράσεις κατά Σούνακ και στη Μεγάλη Βρετανία / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Aπάντηση στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και την απρέπειά του να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με «φόντο» της συνέντευξη του τελευταίου στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έδωσε σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης.

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δε θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας

Σε ανακοίνωση του Μουσείου Ακρόπολης και του Γενικού Διευθυντή του, Καθ. Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη, τονίζεται πως, «πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων».

«Αδειάζει» τον Σούνακ το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν κατάφερε, με τον θόρυβο που δημιούργησε, να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων, συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Γλυπτά Του Παρθενώνα: Τι Eίπαν Οι Εργατικοί Στο Star

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης:

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top