Η ιστορία της αθλήτριας Μαρίας Αριστοτέλους και η «μάχη» με τον καρκίνο

Το «θαύμα» που έζησε ανήμερα της γιορτής της

Όσα είπε η Βαλκανιονίκης Μαρία Αριστοτέλους για την περιπέτειά της με τον καρκίνο / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Μαρία Αριστοτέλους, Βαλκανιονίκης και πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ από την Κύπρο, διεγνώσθη πρόσφατα με καρκίνο και συγκεκριμένα με ραβδομυοσάρκωμα στη μύτη, το οποίο έκανε μετάσταση στους λεμφαδένες και τα οστά.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση γεμάτη συναισθήματα, η πρωταθλήτρια είχε γνωστοποιήσει ότι πάσχει από καρκίνο. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο εχθρός είναι σκληρός, ύπουλος και επιθετικός, αλλά δεν έχει καταλάβει με τι έχει μπλέξει».

Μαρία Αριστοτέλους

«Δούλευα πολλές ώρες, έκανα προπόνηση, γενικά η ζωή μου ήταν πολύ γεμάτη. Τέλος Ιουλίου, για μια ακόμα φορά, η ζωή ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα... Συνάντησα εδώ (σ.σ. πηγούνι) ένα κουβαράκι, πήγα στον γιατρό. Προφανώς δεν είχα σκεφτεί ότι η διάγνωση θα ήταν ο καρκίνος... Ξεκινήσαμε τις εξετάσεις, η μια εξέταση έφερε την άλλη, η διάγνωση δεν ερχόταν, μπήκα για χειρουργείο...», είπε σε συνέντευξή της στη δημοσιογράφο Χριστιάννα Διονυσίου, την οποία προέβαλε η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Η αθλήτρια Μαρία Αριστοτέλους μιλά για τον καρκίνο

«Ανακουφίστηκα στο άκουσμα της διάγνωσης. Όμως μέχρι να βγει η διάγνωση από τον λεμφαδένα που είχαμε αφαιρέσει, είχε γίνει ένα "μικρό θαύμα", την ημέρα της γιορτής μου, στις 7 Σεπτεμβρίου. Έτρεξε λίγο αίμα η μύτη μου. Πήγα στον γιατρό και βρήκε το μυοσάρκωμα. Τότε βρήκαμε τον πρώτο καρκίνο, πριν αρχίσουμε να τον ψάχνουμε», πρόσθεσε η 32χρονη αθλήτρια. 

Στη συνέχεια, η Μαρία εξομολογήθηκε ότι η πρώτη απόφασή της πριν ξεκινήσει χημειοθεραπείες ήταν να προχωρήσει σε φύλαξη ωαρίων, καθώς ήθελε να κρατήσει υψηλά τις πιθανότητες να αποκτήσει παιδί μια μέρα, μετά το τέλος της περιπέτειάς της.

«Η θεραπεία λειτουργεί, την αντέχω και την ανέχομαι... Με την περιπέτειά μου άρχισα να εκτιμώ τα μικρά καθημερινά πράγματα», κατέληξε η Μαρία Αριστοτέλους. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top