Νέα κακοκαιρία θα «σαρώσει» από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα μας      

Έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Μετά την κακοκαιρία Bettina που σάρωσε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, μια νέα κακοκαιρία έρχεται από σήμερα το βράδυ. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά και θα χτυπήσουν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Υποχωρεί νωρίτερα η κακοκαιρία Bettina - Χαλάει πάλι ο καιρός από την Τρίτη

Η κακοκαιρία Bettina έφερε χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, αλλά παρότι τα φαινόμενα υποχώρησαν, οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της χώρας ξύπνησαν νωρίς το πρωί  με παγωνιά και τσουχτερό κρύο. Στους - 10 βαθμούς Κελσίου κατρακύλησε το θερμόμετρο στη Φλώρινα, - 5 έδειξε στην Κοζάνη, -4 στην Έδεσσα,  -3 στο Δοξάτο Δράμας και -  2 στη Λάρισα. 

Φλώρινα: Στους -10 η ελάχιστη θερμοκρασία

Φλώρινα: Στους -10 η ελάχιστη θερμοκρασία

Έρχεται βροχή με τα...  τουλούμια  

Η νέα κακοκαιρία, όμως, που θα κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ της Δευτέρας φέρνει ισχυρές βροχές και  καταιγίδες. Για ένα διήμερο στο επίκεντρο θα βρεθούν  τα δυτικά της χώρας. Σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά,  Δυτική Πελοπόννησο και  Δυτική Κρήτη θα βρέχει με…  τα «τουλούμια», ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. 

 

Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη  

«Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενώ θα επηρεαστούν Τρίτη προς Τετάρτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης και η περιοχή της Θράκης» επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.       

Θ. Κολυδάς: Με θυελλώδεις ανέμους η νέα κακοκαιρία

Θ. Κολυδάς: Με θυελλώδεις ανέμους η νέα κακοκαιρία   

Η κακοκαιρία Alexis φέρνει πολικές θερμοκρασίες - Πού θα χιονίσει

Μετρούν τις πληγές τους μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina  

Μία μέρα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina καταγράφονται εικόνες κατάρρευσης στη Χαλκιδική. Οι ριπές των ανέμων που έφθασαν μέχρι τα 11 μποφόρ προκάλεσαν θαλασσοταραχή που κατάπιε τις παραλιακές υποδομές και ξήλωσε πεζόδρομους και πλακόστρωτα.  

Ζημιές από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Ζημιές από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική 

Εικόνες καταστροφής καταγράφονται και στο παραλιακό μέτωπο της Παροικιάς στην Πάρο. Ο δρόμος από τις πέτρες και τα βράχια που ξέβρασε η μανιασμένη θάλασσα θυμίζει εργοτάξιο. Ακόμα και οι είσοδοι των καταστημάτων έχουν φράξει από τις λάσπες.

Παροικιά Πάρου: Μπάζα και φερτά υλικά από την κακοκαιρία   

Παροικιά Πάρου: Μπάζα και φερτά υλικά από την κακοκαιρία  

Στη Σίφνο τα μανιασμένα κύματα κατάπιαν το λιμάνι του νησιού.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top