Ελεύθερος ο δολοφόνος της Έφης Τσιχλάκη

Αποφυλακίστηκε, προκαλώντας την οργή της οικογένειας της 47χρονης

Ρεπορτάζ της εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση

Ελεύθερος είναι ο 56χρονος σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της, 1,5 χρόνο μετά την απόφαση του Εφετείου. Την αποφυλάκισή του έκανε γνωστή στενός συγγενής του θύματος.

Μιλώντας στο flashnews.gr ο συγγενής του θύματος σημείωσε πως πρόκειται για ένα «σοκαριστικό και ντροπιαστικό γεγονός για την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: Αυτοκτόνησε ή τη σκότωσε ο σύζυγός της;

Όπως είπε, ο σύζυγος της 47χρονης Έφης δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη και δεν έχει μετανιώσει για το έγκλημά του. Παράλληλα τόνισε ότι η αποφυλάκισή του συνέβη την ώρα που εκκρεμούν αποφάσεις αναίρεσης της ποινής από τον Άρειο Πάγο. 

H 47χρονη Έφη Τσιχλάκη

H 47χρονη Έφη Τσιχλάκη

«H αποφυλάκιση του Κ. Λ., καταδικασμένου για τον βίαιο και τραγικό θάνατο της Έφης Τσιχλάκη, είναι ένα γεγονός τόσο οδυνηρό, δεδομένου του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, τόσο σοκαριστικό, τόσο ντροπιαστικό για την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, δεν πιστεύω στο αίσθημα μίσους. Δεν μισώ τον δολοφόνο, δεν εύχομαι καν το κακό του. Πολεμάμε όμως για να πληρώσει την απεχθή του πράξη. Πολεμάμε για δικαιοσύνη», είπε και πρόσθεσε:

Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: «Έγκλημα κι όχι αυτοκτονία», λέει η εισαγγελέας

«Μετά από μία ντροπιαστική αθωωτική πρωτόδικη απόφαση, μετά από μία ντροπιαστική αναγνώριση ελαφρυντικού στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί, με θλίψη και οργή σας ανακοινώνω ότι ο Κ. Λ. είναι πλέον ελεύθερος. Χωρίς να έχει δείξει την οποιαδήποτε μεταμέλεια, χωρίς να έχει παραδεχτεί καν τη δολοφονία, χωρίς να έχει ζητήσει συγνώμη… Αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, σήμερα θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων… Είναι πλέον προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ειδική μεταχείριση εξού και οι αγροτικές φυλακές που μπήκε να εκτίσει την ποινή του».

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών, από την οποία αφαιρέθηκε το διάστημα των 17 περίπου μηνών που έχει εκτίσει προφυλακισμένος. 

Κρήτη: Ένοχος για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη ο σύζυγός της

Η 47χρονη είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος το βράδυ της 21ης Μαρτίου 2016. Ο θάνατός της θεωρήθηκε αρχικά αυτοκτονία, όμως τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειξαν ότι η 47χρονη δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα στο Εφετείο ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη έγινε σε δύο χρόνους. Όπως είπε, κάποιος  έσφιξε τη 47χρονη από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε.

Θρίλερ με τον θάνατο της 47χρονης - «Τη σκότωσε και σκηνοθέτησε το έγκλημα»

«Για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» είχε πει, τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς προμελέτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top