Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: «Έγκλημα κι όχι αυτοκτονία», λέει η εισαγγελέας

«Προσπάθησε να την πνίξει και στη συνέχεια την πυροβόλησε»

Η Έφη Τσιχλάκη

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη στην Κρήτη. Υποστήριξε ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο. Ο δράστης, σύμφωνα με την εισαγγελέα, προσπάθησε να πνίξει τη 47χρονη και μετά την πυροβόλησε.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στα Χανιά, η οποία υποστήριξε ότι ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη οφείλεται τελικά σε ανθρωποκτονία και όχι σε αυτοκτονία. 

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε», είπε η εισαγγελέας.

«Για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη», πρόσθεσε και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία και οπλοκατοχή και την απαλλαγή του για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας. 

«Ανθρώπινα θα πω και απευθυνόμενη και προς τους συγγενείς της κοπέλας, πως πρώτη εγώ αν υπήρχαν αποδείξεις αυτοκτονίας θα το υποστήριζα» σημείωσε.

Έφη Τσιχλάκη: Αθώος δήλωσε ο κατηγορούμενος

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει αθώος, υποστηρίζοντας πως αγαπούσε τη γυναίκα του και αν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει, θα είχε κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει.

Από την πλευρά του η συνήγορος της οικογένειας έκανε λόγο για καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας. 

«Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό,τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείται τους ισχυρισμούς του», τόνισε.
 

Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: Αυτοκτόνησε ή τη σκότωσε ο σύζυγός της;

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 19 Μαΐου και συνεχίστηκε χθες με τις καταθέσεις δύο μαρτύρων και κατάθεση αναγνωστέων εγγράφων. 

Έφη Τσιχλάκη: Επιμένει ο σύζυγος ότι αυτοκτόνησε

Χθες, ο συνήγορος υπεράσπισης προσκόμισε ιατροδικαστικά στοιχεία, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, αποδεικνύουν ότι η Έφη Τσιχλάκη αυτοπυροβολήθηκε. Υποστήριξε ότι βρέθηκαν λιγότερα ίχνη πυρίτιδας στο δεξί χέρι και χαρακτηριστικά πυροβολισμού στο αριστερό. 

Ιδιώτης ιατροδικαστής, που προσέλαβε η πλευρά της υπεράσπισης, κατέθεσε επίσης ότι δε διαπιστώθηκαν ευρήματα στραγγαλισμού και ότι τα σημάδια στο λαιμό της γυναίκας πιθανόν να προκλήθηκαν από αγροτικές εργασίες, με τις οποίες ασχολείτο. 

Ωστόσο η Έφη Τσιχλάκη ήταν δεξιόχειρας και είχε πυροβοληθεί από την αριστερή πλευρά, κάτι που αναιρεί τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Επίσης σύμφωνα με οπλουργό που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε η γυναίκα βρέθηκε οπλισμένο.

Όπως εξήγησε μάλιστα για να οπλίσει κάποιος το όπλο χρειάζεται δύναμη και σταθερότητα και για να πυροβολήσει χρειάζεται ένα υγιές και δυνατό χέρι.

Η 47χρονη όμως, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, βρέθηκε με κομμένο στέλεχος εγκεφάλου. Από την στιγμή που συμβαίνει αυτό είναι σαν να κατεβάζει κάποιος έναν διακόπτη και δεν έχει καρδιακό ρυθμό. Επομένως αποκλείεται η γυναίκα να αυτοπυροβολήθηκε και μετά να όπλισε ξανά το όπλο. 

Ο ίδιος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η βολίδα που προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας ίσως να έχει σφηνώσει κάπου στο μπάνιο και πρέπει να αναζητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός. 

Έφη Τσιχλάκη: Δικαίωση ζητά η οικογένειά της

Σύμφωνα με συγγενείς της 47χρονης που κατέθεσαν στην περασμένη Πέμπτη, φοβόταν να εγκαταλείψει τον σύζυγό της. Το είχε κάνει μια φορά στο παρελθόν, αλλά είχε επιστρέψει στο σπίτι τους για να του δώσει μια ακόμα ευκαιρία. 

Υποστήριξαν ακόμα πως λόγω του χαρακτήρα της δε θα αυτοκτονούσε ποτέ, ενώ έκαναν λόγο για μια «κακοστημένη αυτοκτονία».

Ο αδελφός της 47χρονης κατέθεσε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν τυπική και ότι η αδελφή του δεν περνούσε καλά με τον σύζυγό της. 

«Την τελευταία φορά που τη συνάντησα της είπα “γιατί δεν τα παρατάς όλα να έρθεις στη Γερμανία;” και μου απάντησε “δεν μπορώ. Όπου κι αν πάω θα με βρει”». 

«Μετά από τόσα χρόνια δε με ενδιαφέρει καθόλου, αν αυτός ο άνθρωπος καταδικαστεί και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει δικαιοσύνη, γιατί η αδερφή μου δεν αυτοκτόνησε, δεν ήταν μια αδύναμη γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά κάποιος άλλος προκάλεσε τον θάνατό της», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top