Επεισόδια στο Μοναστηράκι: Έριχναν βενζίνη σε βαγόνια του ΗΣΑΠ με επιβάτες

«Κάψτε τους», φώναζαν - Επίθεση ακροδεξιών σε αντιεξουσιαστές

Απίστευτης αγριότητας ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: «Ήταν 30 άτομα με τσεκούρια, τέιζερ και πυρσούς»

Τα βίντεο και οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media αποκαλύπτουν τη βία και τη βαρβαρότητα των ακροδεξιών κουκουλοφόρων, οι οποίοι δε δίστασαν να επιτεθούν και σε ανυποψίαστους πολίτες που περίμεναν στον σταθμό ή επέβαιναν στο τρένο. 

 

@lumi.1973

 

♬ πρωτότυπος ήχος - Luminita Dumitru

 

Ομάδα περίπου 30 – 40 ατόμων λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ εισέβαλε σε βαγόνι τρένου στον σταθμό Μοναστηράκι, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και επιτέθηκαν σε ανθρώπους που επέστρεφαν από την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε προηγηθεί στο Νέο Ηράκλειο. 

 

 

Δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Οι ακροδεξιοί, που κατάφεραν να μπουν στον σταθμό του ΗΣΑΠ, κρατούσαν μπιτόνια, πιθανόν με βενζίνη, την οποία και έριξαν μέσα στα βαγόνια, φωνάζοντας «κάψτε τους, κάψτε τους».

Νέο Ηράκλειο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για την 16χρονη που τραυματίστηκε

Προκάλεσαν πολλές υλικές φθορές, ο συρμός ακινητοποιήθηκε και δόθηκε οδηγία στους έντρομους επιβάτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

 

 

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, στον σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές τρεις καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι σημειώθηκε θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την επίθεση με τσεκούρια, πυρσούς και μπουκάλια

Οι ακροδεξιοί κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι και πολλοί από αυτούς κατευθύνθηκαν προς το Θησείο, χωρίς να τους σταματήσει κανείς. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που διέφυγαν στην πλατεία Μοναστηρακίου ήταν δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και μετά από μισή ώρα περίπου έφτασαν κι άλλοι αστυνομικοί που ξεκίνησαν έρευνα στους συρμούς. 

Βίντεο με αστυνομικούς να γρονθοκοπούν συλληφθέντα - Κατεπείγουσα διοικητική εξέταση

Αστυνομικές πηγές από την άλλη ανέφεραν ότι οργανωμένα άτομα πήραν το τρένο από το Νέο Ηράκλειο και κάποιοι από αυτούς κατέβηκαν στον σταθμό Βικτώρια, όπου προκάλεσαν ζημιές και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες και καδρόνια, σπάζοντας δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

@dimitrapapathanas1 Σημερα στις 8 στο Μοναστηρακι μπηκαν φασιστες μεσα στο βαγονι προς Δημοτικο θεατρο και απο πισω μπατσος με γκλοπ και ασπιδα να τους κυνηγαει . Απο θαυμα δεν χτυπησε και καποιος αλλος .#mpesfypgamw #fyp #μπεςφοργιουγαμω #mpesfy #φοργιου #fy ♬ πρωτότυπος ήχος - Dimitra Papathanasi

 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε 41 προσαγωγές από διάφορα σημεία της Αθήνας. Βίντεο δε που αναρτήθηκε στα social media φαίνεται να δείχνει αστυνομικούς να έχουν συλλάβει ένα άτομο, να το έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος και να το γρονθοκοπούν. 

 

 

Ασπρόπυργος: Σταμάτησαν λεωφορείο κι έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς

Το βίντεο αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε:

 

 

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για τη διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (1/11) στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι.

Tα λάθη της ΕΛ.ΑΣ μέχρι που το τάγμα δολοφόνων έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, σε περιοχές της Αθήνας, με αφορμή εκδηλώσεις μνήμης των δύο ατόμων που είχαν θανάσιμα τραυματιστεί στο Νέο Ηράκλειο προ 10 ετών, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Γαλάτσι: Εμπρησμοί και μολότοφ σε αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Άλσος Βεΐκου

Παρά την απόφαση απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (σχετ. από 25-10-2023 ανακοίνωση), απογευματινές ώρες χθες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις 500 ατόμων στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, 300 ατόμων στα Πευκάκια και 800 ατόμων στο Νέο Ηράκλειο.

Από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών.

Ενδεικτική είναι η σύλληψη 21 οργανωμένων ατόμων προερχόμενων από την Ιταλία, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι αφήχθησαν με σκοπό τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις.

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια με δεκάδες μολότοφ σε ΑΠΘ και Εγνατία 

Στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, δεν έλαβε χώρα κάποιο περιστατικό, ενώ συνολικά έλαβαν χώρα δύο μεμονωμένα περιστατικά σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι.

Στην πλατεία Βικτωρίας, άτομα που αποκόπηκαν από τις συγκεντρώσεις επιτέθηκαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικών και τη φθορά των δύο υπηρεσιακών μηχανών.

Στο Μοναστηράκι, έλαβε χώρα συμπλοκή ατόμων μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ, ωστόσο με την έγκαιρη αντίδραση αστυνομικών το γεγονός περιορίστηκε.

Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι, σχετικά με υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά ενέργειες αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top