Κως: «Φώναζα ότι είμαι αθώος, αλλά δε με άκουγε κανείς» - Ξεσπά ο 54χρονος

Καταδικάστηκε για ένα έγκλημα που δεν έκανε

Ανατροπή υπήρξε σε έγκλημα που έγινε πριν από 9 χρόνια στην Κω με θύμα μία γυναίκα 43 ετών. Ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της και έμεινε σχεδόν 4 χρόνια στη φυλακή δεν είναι ο δράστης. Για τη δολοφονία φέρεται να ομολόγησε ένας άνδρας από το Πακιστάν που συνελήφθη στη Γερμανία.

Ανατροπή στην Κω: Δε σκότωσε τη 43χρονη ο σύντροφός της που είχε φυλακιστεί

Ο πρώην σύντροφος του θύματος πλέον δικαιώνεται. Αποδείχθηκε κάτι που φώναζε από την αρχή με όλη τη δύναμη της ψυχής του: πως φυλακίστηκε άδικα για τον θάνατό της 43χρονης συντρόφου του.

«Υπάρχει Θεός» δηλώνει στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου ο κ.Γιάννης που περιμένει τώρα και την αθώωσή του στο Εφετείο.

Είναι τρομερό να σε βαφτίζουν δολοφόνο ενώ δεν είσαι και να σε καταδικάζουν. Δεν περιγράφεται. Υπάρχει Θεός.

Κως: Ξεσπά ο 54χρονος που μπήκε άδικα φυλακή

Ο κ. Γιάννης φώναζε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αθώος. Εκείνος βρήκε την 43χρονη σύντροφό του στο μπάνιο νεκρή από μαχαίρι στο σπίτι της τον Απρίλιο του 2014. Κάλεσε την αστυνομία αδυνατώντας να πιστέψει ότι κάποιος τη σκότωσε. Λίγη ώρα μετά τον συνέλαβαν ως τον δολοφόνο της. Στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και έμεινε στη φυλακή 3 χρόνια και 8 μήνες. 

«Εγώ φώναζα ότι είμαι αθώος, αλλά με άκουγε κανείς; Δεν μπορεί κάποιος να ξέρει ότι είναι αθώος, να κοιμάται και να ξυπνάει μέσα στα κάγκελα... Εγώ τα έτρωγα με τα δόντια μου... Λέω τι γίνεται εδώ Θεέ μου;» είπε ο 54χρονος.

Κως: Τα στοιχεία που έδειχναν άλλο δολοφόνο

Πρώτη ανατροπή στην υπόθεση υπήρξε όταν βρέθηκε το δακτυλικό αποτύπωμα ενός Πακιστανού στον χώρο του εγκλήματος. Βίντεο και τηλεφωνικές επικοινωνίες ξεκαθάρισαν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Όλα αυτά αναδείχθηκαν μετά το πρώτο δικαστήριο και ενώ ο 54χρονος είχε ήδη καταδικαστεί. Ο δολοφόνος μέχρι και τον Ιούλιο, δηλαδή εννιά χρόνια μετά το έγκλημα, κυκλοφορούσε ελεύθερος.Τον συνέλαβαν για ληστεία στη Γερμανία και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα.

Θεσσαλονίκη: Πατέρας έπνιξε την κόρη του - Τη βρήκε νεκρή ο αδελφός της

Νωρίτερα, ο κ. Γιάννης μιλώντας στην εκπομπή Tlive στον Alpha ανέφερε: «Δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ θα ήθελα να καθαρίσει το όνομά μου. Των παιδιών μου, των δικών μου. Δεν είναι εύκολο πράγμα να σε κατηγορούν για δολοφόνο. Τώρα που έμαθα τι έγινε, είναι απόλυτη δικαίωση. Κάθε χρόνο είχα δικαστήρια. Έχω καταστραφεί από κάθε άποψη. Έλεγα πάντα πως δεν είμαι δολοφόνος. Δεν μπορούσα να κάνω τέτοια πράξη».

Από τη στενοχώρια του ο 54χρονος στη φυλακή αντιμετώπισε και καρδιακά προβλήματα. Παρόλα αυτά στέκεται δυνατός και εργάζεται πάλι στην ίδια δουλειά, καθώς ο εργοδότης του όλα αυτά τα χρόνια τον πίστευε και τον είχε στηρίξει.

«Επέστρεψα στο ίδιο εργοστάσιο που δούλευα. Οι συνάδελφοι είναι πάντα δίπλα μου, είναι σαν οικογένεια» είπε συγκινημένος ο 54χρονος.

Γυναικοκτονία Κουκάκι: Το Μυστικό Που Αποκαλύφθηκε Στη Δίκη 

Κως: Tη βρήκε νεκρή στο σπίτι

Ο σύντροφός της 43χρονης είχε πάει στο σπίτι, λίγα λεπτά αφότου οι γείτονες άκουσαν την 43χρονη μητέρα τριών παιδιών να φωνάζει. Ο εργοδότης του, είχε βεβαιώσει πως ο κ. Γιάννης είχε πάει κανονικά στη δουλειά του κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το βιντεοληπτικό υλικό, από κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή.

Συγκλονίζει ο 54χρονος, ο οποίος πέρασε 9 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Η απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 43χρονης στην Κω

Το σπίτι όπου βρέθηκε κατακρεουργημένη η άτυχη 43χρονη / Φωτογραφία αρχείου dimokratiki.gr

Παρόλα αυτά, ο 54χρονος φυλακίστηκε. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, ο δολοφόνος βρέθηκε στη Γερμανία. Πρόκειται για έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθη για κλοπή. Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμά του, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι αυτός ήταν εκείνος που σκότωσε τη 43χρονη μητέρα. Ο δράστης έμενε στην ίδια πολυκατοικία με την άτυχη μητέρα, στον επάνω όροφο.

Ο 54χρονος που βρισκόταν άδικα στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Στις 6 Νοεμβρίου αναμένεται να δικαστεί ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όμως, τελικά με την τροπή που πήραν τα πράγματα η δικαίωση φαίνεται πως ήρθε νωρίτερα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top