Ρεβυθούσα: Και στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας για την προστασία της

Σημαντικός πυλώνας ενεργειακής επάρκειας ο σταθμός LNG 

Όσο η Μέση Ανατολή φλέγεται οι πολίτες αγωνιούν για το πως θα βγει ο χειμώνας σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο σοκ στη ροή του φυσικού αερίου. Σημαντικός πυλώνας ενεργειακής επάρκειας είναι ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)  στη Ρεβυθούσα που φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού. Όπως αποκαλύπτει το Star, το περασμένο διάστημα έλαβαν χώρα επτά στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας.

Αποκλειστικές εικόνες STAR - Πλοία LNG εκφορτώνουν στη Ρεβυθούσα

«Η παρουσία μας εκεί πέρα γίνεται με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές ασφαλείας. Πέρα από τα σκάφη και τα πληρώματα υπάρχουν και ειδικές μονάδες, οι μονάδες ειδικών καταστροφών, οι «βάτραχοι» του Λιμενικού Σώματος» δήλωσε στο Star o Κ.  Κυράνης. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών.     

Ρεβυθούσα: Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Λιμενικών για τις ασκήσεις

Ρεβυθούσα: Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Λιμενικών για τις ασκήσεις 

«Φυσικα και είμαστε alert. Mε αυτά που συμβαίνουν. νομίζω οτι κάθε χώρα αυτή τη στιγμή κάνει τις δίκες της εσωτερικές ασκήσεις ετοιμότητας στα διάφορα σενάρια»  δήλωσε επίσης η υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Αλεξάνδρα Σδούκου 

ΗΠΑ: Η Ελλάδα προμηθευτής ενέργειας της ΕΕ στη θέση της Gazprom!  

Ενεργειακή μετάβαση: Μεγάλες επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια  

Φορείς της αγοράς εξήγησαν στο συνέδριο του Economist ότι η πράσινη ενέργεια μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας με φθηνότερο ρεύμα. Ενδεικτικά, τα τελευταία δύο χρόνια η παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά και αιολικά εξοικονόμησε 645 εκατομμύρια ευρώ στους καταναλωτές σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Motor Oil Κώστας Χατζηφώτης, «θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η Motor Oil. Ήδη ένα μεγάλο πρόγραμμα, ίσως το μεγαλύτερο στην περιοχή μας, ενεργειακής μετάβασης, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top