ΗΠΑ: Η Ελλάδα προμηθευτής ενέργειας της ΕΕ στη θέση της Gazprom!       

Τι αποκάλυψαν  ο Αμερικανός Πρέσβης Γ.  Τσούνης και μέλη του Κογκρέσου  

Μέσα στο πολύπλοκο διεθνές  περιβάλλον στον χώρο της Ενέργειας, λόγω και του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, η Ελλάδα αποκτά κρίσιμο γεωστρατηγικό και ενεργειακό ρόλο για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικό αέριο: Νέο «ράλι» στην τιμή του μέσα στο καταχείμωνο!  

Αμερικανοί αξιωματούχοι περιγράφουν τη χώρα μας ως αντικαταστάτη της ρωσικής Gazprom, όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Η Ελλάδα θα αντικαταστήσει την Gazprom  είπε ο Αμερικανός πρέσβης Τζόρτζ Τσούνης. Στο ίδιο κλίμα και Ελληνοαμερικανοί, μέλη του Kογκρέσου,  λένε πια ανοιχτά ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες η Ελλάδα  είναι ο ενεργειακός κόμβος που θα επιτρέψει να εξαλειφθεί το στρατηγικό όπλο που διέθετε μέχρι σήμερα η Ρωσία:

Με τον Τσούνη συναντήθηκε ο Δένδιας – Τι είπαν για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

H Νοτιοανατολική Ευρώπη αντί να παίρνει αέριο από τη Ρωσία, να παίρνει από την Ελλάδα, σήμερα από τη Ρεβυθούσα, του χρόνου και από την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια και από τα κοιτάσματα της. 

Στόχος να  μην μπορεί εφεξής  η Ρωσία να κλείνει την στρόφιγγα όποτε θέλει για να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος. Γεγονός που όπως ανέφερε ο επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star, εξηγεί εν πολλοίς γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τη χώρα μας πλέον ανοιχτά και στα εθνικά θέματα:  Γιατί η απρόσκοπτη ροή ενέργειας προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα είναι ασφαλής χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top