Με τον Τσούνη συναντήθηκε ο Δένδιας – Τι είπαν για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Άγκυρας»

Νίκος Δένδιας - Τζορτζ Τσούνης

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν ρηματικές διακοινώσεις για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από Ελλάδα και ΗΠΑ.

Δένδιας στο Star: Δε θα αφήσουμε μια Τουρκία που απειλεί να πάρει F- 16   

«Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα να σας επιδώσω τη Νότα για την επικύρωση της MDCA, της Αμυντικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Δένδιας.

«Καρφιά» Δένδια σε Τουρκία: Να αναγνωρίσουν τις μελανές σελίδες τους

Νίκος Δένδιας - Τζορτζ Τσούνης

Οι κ. Δένδιας και Τσούνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν ρηματικές διακοινώσεις για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από Ελλάδα και ΗΠΑ / Eurokinissi

«Όπως γνωρίζετε, ψηφίστηκε με μία ισχυρή πλειοψηφία άνω των 3/5. 181 Έλληνες βουλευτές ψήφισαν την MDCA, και οφείλω να πω ότι και ο διάλογος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν ένας διάλογος, που ανεξαρτήτως των απόψεων των κομμάτων, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και πέρα των 181 βουλευτών, πιστεύει βαθιά στη σχέση της Ελλάδος με τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ πήγε βόλτα στην Πλάκα και βρήκε τυχαία… συγγενή του!

«Με αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις, και με την ευχή η παρουσία σας εδώ να συνεχιστεί με την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μας, και με τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εξαιρετική υποδοχή που επιφυλάξατε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και σε μας, για την εξαιρετική υποδοχή επίσης στον πρωθυπουργό στο Κογκρέσο, σας εγχειρίζω τη Νότα για την επικύρωση της Συμφωνίας», κατέληξε ο ΥΠΕΞ.

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Άγκυρας»

Η Αθήνα δεν θα πέσει στην παγίδα της όξυνσης που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία, εμείς αποφασίζουμε αν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

O κ. Δένδιας πρότεινε «να μείνουμε στη σοφή απάντηση που δόθηκε χθες από ελληνικής πλευράς. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο ή να μπούμε στην διαδικασία απαντήσεων».

Όπως είπε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο ήταν εξαιρετική και πως δεν κατανοεί την τουρκική αντίδραση αφού «δεν ειπώθηκε κάτι εκτός ορίων των πάγιων ελληνικών θέσεων».

Σημείωσε ότι η Τουρκία μερικές φορές διαπραγματεύεται με ιδιόρρυθμο τρόπο, εκτός της συνήθους διπλωματικής πρακτικής, αλλά δεν θα εξηγήσουμε την τοποθέτηση του Τούρκου πρόέδρου. Εμείς αναφερόμαστε με σεβασμό στον κ. Ερντογάν, όπως αρμόζει σε όλους του ηγέτες, υπογράμμισε.

«Εμείς δεν ακολουθούμε την οξύτητα, ούτε αντιδρούμε με τρόπο που θα επιβάλει η άλλη πλευρά. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης, αν το κρίνουμε, θα οξύνουμε επειδή η ελληνική κυβέρνηση το αποφασίζει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top