Φυσικό αέριο: Νέο «ράλι» στην τιμή του μέσα στο καταχείμωνο!  

«Μαύρα σενάρια» από την Gazprom – Επιδοτήσεις - «ασπίδα» στα νοικοκυριά

Μπορεί οι τιμές των καυσίμων και ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης, να επιτρέπουν κάποια συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με το φυσικό αέριο, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Σαραντάκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο οποίος αποκάλυψε τον σχεδιασμό του υπουργείου Ενέργειας. 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο και η πτώση τιμής έφεραν αύξηση παραγγελιών  

 

«Μαύρα σενάρια»  από τη Gazprom για εξωφρενική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου 

Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων για το φυσικό αέριο, η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς και σήμερα έφτασε στα 132 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 7%! 

Ελληνικές κινήσεις - ματ στο ενεργειακό «σκάκι» στη Μεσόγειο  

Αν πιστέψουμε, δε, τα όσα ανέφερε σήμερα η Gazprom, η τιμή του φυσικού αερίου μπορεί να ξεπεράσει και τα 295 ευρώ ανά Mwh! 
Επιδοτήσεις – «ασπίδα» για τα νοικοκυριά

Ακόμα κι αν δεν επιβεβαιωθούν αυτά τα «μαύρα σενάρια», περίπου 700. 000 νοικοκυριά που «ζεσταίνονται» με φυσικό αέριο, βρίσκονται ήδη αντιμέτωπα με υψηλότερο κόστος. Αυτό που διαβεβαιώνουν, όμως, αρμόδιες πηγές, είναι ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει προκειμένου να κρατηθεί διαχειρίσιμη η τιμή του φυσικού αερίου. 

Οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο για τον Δεκέμβριο

«Έχουμε πει και ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα στηρίξουμε τις τιμές και στο φυσικό αέριο. Δηλαδή θα επιδοτήσουμε τους καταναλωτές φυσικού αερίου, γιατί και εκεί θα πρέπει να κρατήσουμε προσιτές τιμές ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται» διαβεβαίωσε με δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.        

Ο φόβος μεγάλων αυξήσεων πάντως ισχύει λόγω φυσικού αερίου και για το ρεύμα. Είναι ενδεικτικό ότι μετά το «ράλι» στο φυσικό αέριο, η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 86% μέσα σε μόλις 3 ημέρες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top