Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο και η πτώση τιμής έφεραν αύξηση παραγγελιών  

Αλλά και προμήθειες πετρελαίου με μπιτόνι ακόμη και για…  πολυκατοικίες  

Πετρέλαιο θέρμανσης και καυσόξυλα: Κρύο και μείωση τιμών έφεραν αύξηση στις παραγγελίες (Video Star) 

Τα πρώτα κρύα έκαμψαν και τις τελευταίες αντιστάσεις, καθώς τα νοικοκυριά άναψαν έστω και για λίγο τα καλοριφέρ. Τα νέα είναι ότι το πετρέλαιο θέρμανσης υποχωρεί, ενώ και τα καυσόξυλα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. Αντιθέτως, τα ενεργειακά παιχνίδια και η αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων, κάνουν ακριβότερη τη θέρμανση με φυσικό αέριο.  

Ρεκόρ αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Η κάμερα του Star κατέγραψε συνταξιούχο του ΙΚΑ να προμηθεύεται με μπιτόνι 20 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης από πρατήριο καυσίμων,  για την πολυκατοικία που μένει στον Κορυδαλλό.  «Να περάσει το κρύο των ημερών και βλέπουμε» δηλώνει ο ίδιος.    

Αυξημένες είναι πάντως οι παραγγελίες τις τελευταίες ημέρες, ενώ και η τιμή για τα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης, είναι διαχειρίσιμη. 

Στο 1,20 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η τιμή σήμερα, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να φτάσει και το 1,10 ευρώ.

«Φρέναρε» η αμόλυβδη – «Πέφτει» το πετρέλαιο θέρμανσης

«Υπάρχει μια γενικότερη τάση αποκλιμάκωσης και αυτό είναι η αιτία που ο κόσμος σπεύδει να αγοράσει έστω  και λίγο, για να ζεστάνει το σπίτι του» επισημαίνει ο Πρόεδρος των Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.   

Καυσόξυλα: ελλείψεις αλλά και μειώσεις τιμών  

Στις μάνδρες καυσόξυλων, ελιά δεν υπάρχει πλέον, αλλά στη θέση της ο καταναλωτής μπορεί να βρει δρυ, που είναι λίγο πιο ακριβός, αν και έπεσαν οι τιμές, σε σχέση με την προηγούμενη  εβδομάδα.  

Εξαφανίσθηκαν τα καυσόξυλα από την αγορά - Στα ύψη οι τιμές! 

Η τιμή του δρυ για παράδειγμα διαμορφώνεται πλέον στα 150Ε το κυβικό από 165 ευρώ, ενώ το πεύκο κοστίζει 115 ευρώ από 135 ευρώ. 

Οι μεταβολές τιμής στα καυσόξυλα

Οι μεταβολές τιμής στα καυσόξυλα 

«Οι ελλείψεις δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν. Παίρνουμε πολύ λίγες ποσότητες σε σχέση με όσα ζητάμε» επισημαίνει ο έμπορος ξυλείας Πέτρος Χέλιος. 

Τα «παιχνίδια»  με το φυσικό αέριο εκτινάσσουν στα ύψη το ρεύμα 

Μετά από ενάμιση μήνα σχετικής ηρεμίας, η χονδρική τιμή του ρεύματος έσπασε το φράγμα των 300 ευρώ και μέσα σε δύο 24ωρα σημειώνει αύξηση σχεδόν 77%! 

Τα τιμολόγια του Δεκεμβρίου δεν επηρεάζονται. Ωστόσο, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις θα παραμένουν όμηροι, όσο συνεχίζονται τα ενεργειακά παιχνίδια. Είναι ενδεικτικό ότι τα συμβόλαια του φυσικού αερίου για το πρώτο δίμηνο του 2023 «παίζουν» στα 125 ευρώ... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top