Εξαφανίσθηκαν τα καυσόξυλα από την αγορά - Στα ύψη οι τιμές! 

Αλλά σημειώνεται πτώση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Και ξαφνικά τα καυσόξυλα χάθηκαν από την αγορά:  Παραγγελίες καθυστερούν να παραδοθούν έως και ενάμιση μήνα, ενώ η τιμή τους προκαλεί ίλιγγο σε όσους ζεσταίνονται με τζάκια ή ξυλόσομπες. Πιο ευχάριστα είναι τα νέα για όσους καίνε πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η τιμή του πέφτει μέρα με τη μέρα. 

«Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι μπορώ να πω ότι είναι 50% πάνω» δηλώνει καταναλωτής στην κάμερα του Star  Όπως επισημαίνει, τα δύο κυβικά μέτρα ξύλου από πεύκο πέρυσι κόστιζαν 185 ευρώ, αλλά φέτος κοστίζουν 295 ευρώ. 

Θέρμανση: Αναζητούν καυσόξυλα στη Βουλγαρία οι Έλληνες

Οι τιμές είναι αυξημένες, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν όλα τα είδη καυσόξυλων. Όπως επισημαίνει υπάλληλος καταστήματος με καυσόξυλα, δεν διατίθενται αυτή τη στιγμή ξύλα από ελιά και οξιά. 

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που παρατηρούνται στην αγορά είναι ότι κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει παραγγείλει μια νταλίκα με δρυ από τη Βόρεια Εύβοια, αλλά έχει περάσει 1,5 μήνας και ακόμα δεν εχει έρθει! 

Πήραν «φωτιά» οι τιμές σε ελιά και δρυ 

Όσο για τις τιμές;  Η τιμή για πεύκο και οξιά συνήθως βρίσκεται στα 140 ευρώ το κυβικό, από  125 ευρώ. 

Η τιμή στα καυσόξυλα από πεύκο και οξιά

Η τιμή στα καυσόξυλα από πεύκο και οξιά (πηγή Star) 

Για δρυ και ελιά η τιμή φέτος έχει φθάσει τα 155 ευρώ από 120 ευρώ το κυβικό πέρσι.

Η τιμή στα καυσόξυλα από δρυ και ελιά

Η τιμή στα καυσόξυλα από δρυ και ελιά (πηγή Star) 

Stop στις εξαγωγές ξύλου από το Υπουργείο Ανάπτυξης 

Πέρα από τις ελλείψεις, οι υψηλές τιμές δημιουργούν κίνητρο για λαθραία υλοτομία αλλά και περισσότερες εξαγωγές. Κι έτσι το υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία τις απαγόρευσε ως το Μάρτιο.  

Απαγορεύει τις εξαγωγές καυσόξυλων η Ελλάδα – Τα πρόστιμα

Σε πτώση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Αυξήθηκαν οι παραγγελίες

Παρήγορο είναι ότι την ίδια στιγμή υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.  

Η τιμή του διαμορφώνεται πλέον στα 1,30Ε το λίτρο, ενώ επιδοτήσεις και διεθνείς τιμές βοηθούν στην περαιτέρω αποκλιμάκωση. 

«Φρέναρε» η αμόλυβδη – «Πέφτει» το πετρέλαιο θέρμανσης

Κάτι που διαπιστώνει και ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που έσπευσε σήμερα να γεμίσει με μπιτόνια το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.  «Είναι κάτι η μείωση αυτή, να γεμίσω το αυτοκίνητό μου, να το πάω σπιτι να ζεσταθούμε όσο μπορούμε και μετά, άντε πάλι από την αρχή» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην κάμερα του Star.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top