Σε επιφυλακή για τους «Μοναχικούς Λύκους» -«Σαρώνουν» το σκοτεινό διαδίκτυο

Επί ποδός η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τις σκοτεινές διαδρομές των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο αποκάλυψε για πρώτη φορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός για να προλάβει και να αποτρέψει πιθανόν εξτρεμιστές που θα θελήσουν να δράσουν στη χώρα μας.

Μια απλή φράση, όπως αυτές που ακολουθούν, μπορεί να κρύβει τον επόμενο «Μοναχικό Λύκο». Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. «Σαρώνει» το σκοτεινό διαδίκτυο για εντοπισμό πιθανού «Μοναχικού Λύκου» και εξτρεμιστών που εκκολάπτονται στη χώρα μας: 

«Μπορείς να σκοτώσεις κάτι επαναστατικό, αλλά δεν μπορείς να εξολοθρεύσεις την επανάσταση»

«Κάπου ώπα ρε παιδιά, ποιος άρχισε πρώτος να σκοτώνει; Το Ισραήλ ή η Χαμάς;»

«Τα χειρότερα μόνο για Ισραήλ και ΗΠΑ και όποιον παίρνει το μέρος των δολοφόνων»

«Μοχαχικοί Λύκοι»: «Όλοι οι μηχανισμοί είναι σε επιφυλακή»

Οι αρχές ελέγχουν όσους εισήλθαν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και ερευνούν ακόμα και άτομα που έχουν σημάδια γύρω από το μάτι του που προδίδει χρήση όπλου με διόπτρα. Συλλέγουν πληροφορίες από άνδρες, που έχουν διεισδύσει σε κοινότητες μεταναστών.

«Είναι alert οι μηχανισμοί, είναι alert τα υπουργεία, είναι alert τα εθνικά σερτ, είναι alert η εθνική υπηρεσία πληροφοριών, είναι alert η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όλοι συνεργάζονται, μία λέξη, ένας τόνος μπορεί να σημάνει και έναν συναγερμό. Υπάρχουν μηχανισμοί που εντοπίζουν άμεσα τις λέξεις κλειδιά κσι στη συνέχεια γίνεται μία έρευνα», επεσήμανε ο Μανώλης Σφανιανάκης. 

«Σαρώνουν» το «σκοτεινό» διαδίκτυο

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται και το λεγόμενο «σκοτεινό» διαδίκτυο (dark web). Εκεί υπάρχει το παράνομο εμπόριο όπλων και πυρομαχικών που μπορούν να προμηθευτούν τρομοκρατικές οργανώσεις και εξτρεμιστές. 

«Γιατί στο σκοτεινό διαδίκτυο νομίζει ο καθένας ότι έχει καλυμμένα τα ίχνη του... Στις πολεμικές συρράξεις και στα τελευταία γεγονότα που βλέπουμε, το παιχνίδι παίζεται πάντα μέσα στο σκοτεινό διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

Η χώρα μας ακολουθεί τη στρατηγική Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο έχει μεγάλη δυσκολία, καθώς πρόκειται για ένα περίπλοκο τοπίο, σελίδες με κρυπτογράφηση, και χρήστες με… κουκούλα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top