Αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές - Έφτασαν το 433% σε σχέση με το 2022

Σε επιφυλακή για εξτρεμιστικά στοιχεία οι Αρχές

Ραγδαία είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες, θέτοντας σε επιφυλακή τις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μόνο τον Σεπτέμβριο, τετραπλασιάστηκαν οι ροές, φτάνοντας το 433% πάνω σε σχέση με το 2022.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές ασφαλείας σε αυτά τα μεταναστευτικά κύματα, εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ, είναι να μην παρεισφρίσουν εξτρεμιστικά στοιχεία στην ελληνική επικράτεια.

Πόλεμος Ισραήλ: Επαγρύπνηση στην Ελλάδα για πιθανές μεταναστευτικές ροές

Παρά την έντονη διεθνή ανησυχία μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών σε Βέλγιο και Γαλλία, καθησυχαστικός εμφανίστηκε για το ενδεχόμενο να συμβεί τέτοια τρομοκρατική ενέργεια στην χώρα μας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει "δώσει" κανέναν τζιχαντιστή» και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν το λέω για να εφησυχάσουμε, προφανώς υπάρχει και μεγάλη εγρήγορση και παρακολούθηση στο διαδίκτυο».  
  
Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top