Μυτιλήνη: Τραυματιοφορέας ενημέρωνε γραφείο τελετών για νέους πελάτες!

Συνελήφθησαν και οι δύο - Τι είπαν στην απολογία τους

Μυτιλήνη: Τραυματιοφορέας ενημέρωνε γραφείο τελετών για νέους πελάτες- βίντεο ΕΡΤ

Μακάβρια επιχείρηση κατηγορείται πως είχε στήσει ζευγάρι τραυματιοφορέων νοσοκομείου της Μυτιλήνης με ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. Οι τραυματιοφορείς φέρονται να ειδοποιούσαν τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για ασθενείς που ήταν ένα «βήμα» πριν τον θάνατο. 

Οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στη σύλληψη ενός 51χρονου τραυματιοφορέα και ενός 48χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι η  47χρονη σύζυγος του πρώτου, επίσης τραυματιοφορέας. 

Προηγήθηκε καταγγελία στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπάλληλοι του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, ενημέρωναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους ή είχαν ήδη αποβιώσει, αποκομίζοντας παράλληλα από την κίνηση αυτή χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα διαπιστώθηκαν 74 περιπτώσεις παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου με την παροχή εμπιστευτικών πληροφοριών στον ιδιοκτήτη του γραφείο τελετών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18.240 ευρώ, τρία κινητά και ιδιόχειρες σημειώσεις σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους. 

Ο τραυματιοφορέας αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του κατά την απολογία του, ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών αποδέχθηκε εν μέρει τη γνωστοποίηση των πληροφοριών από το μέρος του τραυματιοφορέα. Αρνήθηκε όμως τις δοσοληψίες μεταξύ τους, παρά μόνο την κάλυψη εξόδων στις κοινωνικές τους συναναστροφές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top