Κορωνοϊός: Αύξηση 14% στα νέα κρούσματα

Μάσκα και αντισηπτικά συνιστούν οι ειδικοί

Αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τους επιστήμονες να συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής υγιεινής. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως έχει καταγραφεί αύξηση 14% στα νέα κρούσματα κορωνοϊού. 

Συναγερμός για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης, ιώσεων - Oδηγίες των ειδικών

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να φορούν μάσκα, όπου υπάρχει συνωστισμός και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά. 

Όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά της covid – 19, τόνισε ότι αναμένονται οδηγίες που θα δοθούν από την επιτροπή εμβολιασμού για τη νέα δόση που θα χρειαστεί να γίνει. 

Γρίπη: Χωρίς συνταγή τα τέσσερα από τα έξι εμβόλια

Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης. Όπως εξήγησε υπάρχουν συνολικά έξι εμβόλια, από τα οποία τα δύο είναι ενισχυμένα και θα δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή. 

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή Pirola - Ποια τα συμπτώματα

«Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα, θα τα παίρνουμε από αρχές Νοέμβρη χωρίς συνταγή», είπε και πρόσθεσε:

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα». 

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola

Όσον αφορά στα απλά εμβόλια, θα μπορούμε να τα πάρουμε έως τέλη Οκτώβρη με ιατρική συνταγή και από Νοέμβρη χωρίς ιατρική συνταγή. 

Νέο υπογλώσσιο εμβόλιο κατά της Covid-19 - Δοκιμάζεται σε πιθήκους

«Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να εμβολιάζονται από 20 Οκτώβρη», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top