«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ: Καμία ουσιαστική συντήρηση από το 2004

Γιάννης Βρούτσης: «Δυσάρεστη αλλά αυτονόητη απόφαση το κλείσιμο»

Αναστέλλεται κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ και στο ποδηλατοδρόμιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα επίπεδα στατικής επάρκειας. 

ΟΑΚΑ: Εκκενώθηκε το ποδηλατοδρόμιο μετά την απόφαση για το κλείσιμο

Όπως είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος, το Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχει συντηρηθεί σωστά όλα αυτά τα χρόνια. 

Το χρονικό του ΟΑΚΑ

Το 2004 το βασικό στέγαστρο παραδόθηκε, όπως και αρκετά έργα, μετά από σημαντικές καθυστερήσεις. Από τότε και έπειτα, δεν έγινε κανένα ουσιαστικό έργο συντήρησης. Αρχικά γιατί ήταν καινούργιο στάδιο και στη συνέχεια γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χρήματα για την πλήρη συντήρηση του έργου. 

Το 2013 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός ζητά άμεσα πόρους για να γίνουν έργα συντήρησης. Τα κεφάλαια δεσμεύονται εν τέλει το 2014 από την περιφέρεια, γίνεται όμως η αλλαγή της κυβέρνησης και τα έργα δεν υλοποιούνται. 

Στις αρχές του 2019 το υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει να εκπονήσει μια μελέτη για την στατική κατάσταση του ΟΑΚΑ, όσο τα προβλήματα παραμένουν. 

Τα όποια έργα αναβάθμισης ξεκινούν μετά το 2021 που βρίσκονται πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Αθλητισμού εκπονεί ένα συνολικό project ανακαίνισης του ΟΑΚΑ, κάνει διαγωνισμό και στο τέλος του 2022 το αναθέτει στην κοινοπραξία ΔΟΜΗ-Μαυράκης. Αυτή η μελέτη είναι που περιέρχεται εις γνώσιν της κυβέρνησης και παίρνει την απόφαση να κλείσει το ΟΑΚΑ. 

Γιάννης Βρούτσης: «Δυσάρεστη αλλά αυτονόητη απόφαση το κλείσιμο του ΟΑΚΑ»

Για μία «δύσκολη και δυσάρεστη, αλλά αυτονόητη απόφαση, με βάση τη μελέτη που ήρθε στα χέρια μου», έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά του αθλητισμού και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσει να χτυπάει», ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις το συντομότερο δυνατό, αλλά προτεραιότητα είναι η ασφάλεια» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού εξήγησε ότι το επόμενο βήμα είναι η παράδοση των μελετών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο θα συγκροτήσει με ταχύτατους ρυθμούς υψηλόβαθμες επιστημονικές επιτροπές και θα επαναξιολογήσει τα ευρήματα.

Μάλιστα όπως δήλωσε, το πρόβλημα στατικότητας που εντοπίστηκε δεν αφορά την κύρια εγκατάσταση, αλλά μόνο το στέγαστρο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, προ λίγων ετών και με αφορμή την ασυνήθιστη ταλάντωση που είχε παρατηρηθεί σε μία εξέδρα, κατά τη διάρκεια αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν στο Champions League, εκπονήθηκε ανάλογη μελέτη, που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο.

Σημειώνεται ότι, πέραν των προγραμματισμένων αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού στο Europa League (που οδεύουν προς το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»), αυτές τις ημέρες φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ διοργανώσεις ταεκβοντό και μπριτζ, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top