ΟΑΚΑ: Εκκενώθηκε το ποδηλατοδρόμιο μετά την απόφαση για το κλείσιμο

Πόσο καιρό θα μείνει κλειστό το στάδιο

Μια έκτακτη ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή το ΟΑΚΑ, μετά την απόφαση να κλείσει το κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο, καθώς προέκυψε ζήτημα στατικότητας με το στέγαστρο Καλατράβα.

Με δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην απόφαση του ΟΑΚΑ τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αθλουμένων και των φιλάθλων. Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Έκλεισε το ΟΑΚΑ λόγω στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η δεύτερη μελέτη θα γίνει σύντομα, ωστόσο αν επαληθευτεί η πρώτη, τα δύο στάδια θα μείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο μήνες.

Διεκόπη το πρωτάθλημα μπριτζ - Εκκενώθηκε το ποδηλατοδρόμιο

Η απόφαση έγινε γνωστή την ώρα που στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν πάνω από 1.000 άτομα καθώς διεξαγόταν το διασυλλογικό πρωτάθλημα μπριτζ.

Οι αγώνες διακόπηκαν και άρχισε άμεσα η εκκένωση. Οι αγώνες επρόκειτο να ολοκληρωθούν μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ωστόσο δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση.

Εκκένωση της εγκατάστασης / ΙΝΤΙΜΕ

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. 

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο. 

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης. 

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top