Ιωάννινα: «Έχουμε εικόνα πώς πέθανε η Βούλα»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της φοιτήτριας από αμυγδαλίτιδα

Πολλά και βασανιστικά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα από αμυγδαλίτιδα. 

Όπως εξήγησε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης, η ανακοπή που υπέστη η νεαρή φοιτήτρια οφείλεται σε μια λοίμωξη που επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. 

Ιωάννινα: Ξεσπά ο πατέρας της 20χρονης - «Μας έλεγαν ενοχλητικούς»

Η 20χρονη δεν είχε ιατρικό ιστορικό, κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τον θάνατό της. 

«Εμείς έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ξέρουμε πως υπάρχει μια λοίμωξη στη περιοχή των αμυγδαλών, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Θέλουμε όμως, για να είμαστε σίγουροι, να έχουμε τα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε κάποιους μήνες για να επαληθεύσουμε τα ευρήματα», είπε ο κ. Γαλεντέρης στο Mega και συνέχισε:

Ιωάννινα: Από σηπτικό σοκ ο θάνατος της 20χρονης που είχε αμυγδαλίτιδα

«Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει στα νοσοκομείο καθώς είναι μία πολύ συνηθισμένη λοίμωξη και πρέπει να δούμε πώς επεκτάθηκε. Θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω της νοσηλείας. Εμείς από τα ευρήματα που έχουμε είναι πως ο θάνατος συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα, η οποία ξέφυγε του ορίου των αμυγδαλών. Εάν θα μπορούσε το κορίτσι να ζήσει θα πρέπει να το δούμε και μέσα από τον ιατρικό του φάκελο. Μπορεί να συμβεί ο θάνατος από αμυγδαλίτιδα, αλλά εξαρτάται από τα συμπτώματα. Τρομάζει πώς, ενώ νοσηλευόταν, πέθανε και χρήζει διερεύνησης. Από όσο γνωρίζουμε δεν είχε κάποιο ιστορικό».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που έχει διαταχθεί, θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. 

Ιωάννινα: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 20χρονης

Ιωάννινα: «Δεν ξέρω αν οι γιατροί έδωσαν την απαραίτητη προσοχή»

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της φοιτήτριας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος της κόρης του να οφείλεται σε αμέλεια των γιατρών. 

«Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτου εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δενθα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος;» αναρωτήθηκε.

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή 20χρονη που διεγνώσθη με αμυγδαλίτιδα

Η 20χρονη νοσηλευόταν επί εννέα ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας. Υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση. 

«Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό» είπε συντετριμμένος ο πατέρας της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top