Ιωάννινα: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 20χρονης

Σήμερα η νεκροψία της άτυχης φοιτήτριας

Ο πατέρας της 20χρονης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη θλιψη έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα από τον άδικο χαμό της 20χρονης Εύης από τη Χίο, φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και κατέληξε λίγες μέρες μετά. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ιωάννινα: «Μπαμπά πονάω!» - Τα τελευταία λόγια της 20χρονης στον πατέρα της

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψη του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας.

Εισήχθη με αμυγδαλίτιδα και μετά από μια εβδομάδα κατέληξε

Η άτυχη κοπέλα διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα στις 5 Σεπτεμβρίου και εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ωστόσο η υγεία της δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης με αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή κατά τη διάρκεια εξετάσεων και να καταλήξει στην περασμένη Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου. 

Ο πατέρας της ψάχνει για απαντήσεις, για το τι οδήγησε την κόρη του στον θάνατο. «Εμείς ακόμη δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν. Αν ήξεραν, ενδεχομένως να το είχαν σώσει το παιδί. Φαντάζομαι με ακούνε πολλοί γονείς και τα παιδιά τους που σπουδάζουν.

«Το κορίτσι μου ήρθε στα Ιωάννινα για να δώσει την εξεταστική του και μέσα σε 10 μέρες χάθηκε. Έπαθε μια αμυγδαλίτιδα, νοσηλεύτηκε αμέσως, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί βρισκόταν σε καλό νοσοκομείο και ότι όλα θα πάνε πολύ καλά, καθώς δεν είχε τίποτα το σπουδαίο για θεραπεία, αντίθετα όμως ο πόνος στο παιδί δεν πέρασε, συνέχισε να έχει πυρετό, μέχρι που το χάσαμε για αυτόν τον λόγο» πρόσθεσε, μιλώντας στον Alpha.

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

«Ο γιατρός με πήρε και με ειδοποίησε ότι χάθηκε το παιδί. Δεν μπορούσα να πω κάτι εκείνη τη στιγμή. Σου φεύγει η γη κάτω από τα πόδια. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο για να δούμε από κοντά τον θεράποντα ιατρό της, για να μας μιλήσει και να μας πει ότι δεν κατάλαβε πώς χάθηκε το παιδί, καθώς περιμένει και αυτός την ιατροδικαστική εξέταση. Μετά από εννέα μέρες νοσηλείας δεν κατάφεραν ποτέ να βρούνε τι είναι αυτό που κρατούσε το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση, οπότε οι θεραπείες που του δώσανε μάλλον ήταν άκυρες ενδεχομένως» σημείωσε.

Σήμερα η νεκροψία της άτυχης φοιτήτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επειδή για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας, η νεκροψία - νεκροτομή της 20χρονης θα γίνει σήμερα το πρωί από ιατροδικαστή στα Ιωάννινα, ενώ παρών θα είναι και ιατροδικαστής από την Αθήνα, ο οποίος ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top