Πάτρα: Νέα ένταση στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας - «Δεν αντέχω άλλο!»

Το ξέσπασμα της Δημακοπούλου και η απάντηση της προέδρου στον Κούγια

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Συνεχίζεται η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. Στο δικαστήριο συνέχισε σήμερα την κατάθεσή της η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου που έχει κληθεί ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την υπεράσπιση.

Θάνατος Τζωρτζίνα: «Δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη»

Η κατάθεσή της ήταν πολύωρη και οι ερωτήσεις που δέχθηκε από την πρόεδρο έπεσαν «βροχή», ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση που εξέφρασε την προηγούμενη ημέρα σχετικά με την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Χθες, υποστήριξε πως το κοριτσάκι δεν πέθανε από ισχυρή δόση κεταμίνης, αλλά από υποθρεψία σε συνδυασμό με λοίμωξη του αναπνευστικού και επιληψία που προκάλεσαν ανακοπή.

Πάτρα: Για πρώτη φορά τα μηνύματα του ζευγαριού που ακούστηκαν στη δίκη

Οι επίμονες ερωτήσεις της προέδρου είχαν ως αποτέλεσμα να «ξεσπάσει» η κ. Δημακοπούλου, η οποία υποστήριξε με έντονο ύφος πως υποστηρίζουν ότι δεν έχει ιατρικές γνώσεις και ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της, εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Ουρανία Δημακοπούλου

Οι επίμονες ερωτήσεις της προέδρου είχαν ως αποτέλεσμα να «ξεσπάσει» η κ. Δημακοπούλου / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιώργος Κονταρίνης)

Από την πλευρά της, η πρόεδρος έδωσε τη δική της απάντηση, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει έμμεσα και της δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, του Αλέξιου Κούγια, ο οποίος πριν την έναρξη της δίκης υποστήριξε ότι η πρόεδρος και η εισαγγελέας είναι «προκατειλημμένες» και ότι επηρεάζονται από ένα «σκοτεινό πρόσωπο», εννοώντας την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου.

«Δεν έχουμε ούτε γιατρούς ούτε συμβούλους», δήλωσε η πρόεδρος.

Πάτρα: Το ξέσπασμα της Δημακοπούλου - «Δεν αντέχω άλλο!»

Η κ. Δημακοπούλου με ένα έντονο ξέσπασμα και φωνάζοντας ότι βάλλεται χωρίς λόγο, αντέδρασε στις ερωτήσεις της Έδρας. Χτύπησε τα χέρια της στο βήμα, θεωρώντας πως αμφισβητείται: 

«Μ' έχετε εδώ έξι ώρες! Μου λέτε πως δεν διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση... Εμένα; Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου; Λέτε πως δεν έχω γνώσεις ιατρικής; Δεν αντέχω άλλο! Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο. Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ. Ζητώ συγνώμη, άλλα έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτά που ακούγονται. Αν ο κ. Μπουζιάνης (ιατροδικαστής) είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού δε θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση δε θα ήμουν εδώ», φώναζε η κ. Δημακοπούλου.

Η πρόεδρος προσπάθησε να ηρεμήσει τη μάρτυρα λέγοντάς της, ότι δεν την εκφόβισε το δικαστήριο: «Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δε σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό», της ανέφερε.

Κατά την άποψη της ιατροδικαστού, η κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας όταν διακομίστηκε στο Παίδων στην Αθήνα, ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένη καθώς είχε λοίμωξη του αναπνευστικού και ενδεχομένως είχε ήδη ξεκινήσει να έχει πνευμονικό οίδημα.

«Είχε επιληψία, είχε και λοίμωξη. Ένα παιδί σε πέντε μέρες έχει κάνει δεκατέσσερα περιστατικά. Ήδη από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο το παιδί είχε σταδιοδρομηθεί. Πόσο άλλο να αντέξει ένα παιδί;», ανέφερε η μάρτυρας για τις ημέρες πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top