Θάνατος Τζωρτζίνα: «Δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη»

Επέμεινε στο αρχικό της συμπέρασμα η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου ανέβηκε σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου για να καταθέσει στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, με κατηγορούμενη τη μητέρα της. 

Η κ. Δημακοπούλου επέμεινε στο αρχικό της συμπέρασμα ότι το παιδί δεν πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης. 

H ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου επέμεινε στη δίκη για τον θάνατο της δολοφονίας ότι δεν υπήρξε δηλητηρίαση από κεταμίνη - Intimenews

H ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου επέμεινε στη δίκη για τον θάνατο της δολοφονίας ότι δεν υπήρξε δηλητηρίαση από κεταμίνη - Intimenews

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» τόνισε η μάρτυρας η οποία για να ενισχύσει τη θέση της επικαλέστηκε στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού. 

Πάτρα: Για πρώτη φορά τα μηνύματα του ζευγαριού που ακούστηκαν στη δίκη

Στο ερώτημα της προέδρου του δικαστηρίου ποια ήταν η αιτία θανάτου του παιδιού, η κ. Δημακοπούλου απάντησε:

H κ. Δημακοπούλου που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας που κατηγορείται, υποστηρίζει ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από υποθρεψία, που οδήγησε στην ατροφία βασικών οργάνων της - Intimenews

H κ. Δημακοπούλου που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας που κατηγορείται, υποστηρίζει ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από υποθρεψία, που οδήγησε στην ατροφία βασικών οργάνων της - Intimenews

«Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Δίκη Πάτρα: Ένταση με τον Αλέξη Κούγια

Η κ. Δημακοπούλου τόνισε ακόμα πως ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης στην έκθεσή του «κρατάει τις αποστάσεις του» για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας και στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία. 

Αποκάλυψη για Τζωρτζίνα: Στο αίμα της βρέθηκε και δεύτερη επικίνδυνη ουσία

«Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο», σχολίασε η πρόεδρος και τότε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε έντονα.

«Έλεος, ο ιατροδικαστής γι’ αυτόν τον λόγο καλείται. Έχω κάνει 1.000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία», είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε εν ζωή με κεταμίνη ίση με 3 μπουκαλάκια»

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Αλέξης Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης.

Πάτρα: «Αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας η θανατηφόρα δηλητηρίαση με κεταμίνη»

Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

Δίκη Πάτρα: «Η κεταμίνη είναι ένα ασφαλές φάρμακο»

Η κ. Δημακοπούλου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της άφησε επίσης και αιχμές για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Ν. Ράικος, ο οποίος έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη. 

«6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου» είπε και πρόσθεσε:

Πάτρα: Αποκαλυπτική η κατάθεση ψυχολόγου για τη μητέρα και τη Τζωρτζίνα

«Με ένα φάρμακο που το ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με το δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περιστατικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top