Αρτοποιός: Ίσως και σήμερα το άνοιγμα της Εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης

«Οι εργασίες καθαρισμού έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο»

Γ. Αρτοποιός: Ίσως και εντός της ημέρας το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης / Βίντεο από ΕΡΤ

Νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση ενδέχεται να δοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ο προγραμματισμός ήταν να δοθεί στην κυκλοφορία τμηματικά από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή, ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, αυτό ίσως να γίνει εντός της ημέρας.

Θεσσαλία: Ανοίγουν στόματα για το σπάσιμο του αναχώματος στον Παλαμά

«Ίσως και εντός της ημέρας να έχουμε το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε στην ΠΑΘΕ, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικοί έλεγχοι. Νυχθημερόν έχουν δουλέψει όλα τα συνεργεία προκειμένου να ανοίξει η νέα εθνική οδός. Αναμένεται ότι μπορεί να γίνει Κυριακή ή Σάββατο, ωστόσο η πρόοδος των εργασιών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο, πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, διότι θυμίζω εδώ ότι είχαμε πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα αν θα δοθούν όλες οι λωρίδες στην κυκλοφορία σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση των δεδομένων. Σίγουρα θα δοθεί μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και από εκεί και πέρα θα εξεταστούν όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος».

Κλείνοντας ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως είναι τεχνικό το ζήτημα της διασφάλισης της ποιότητας του οδοστρώματος και της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και γι αυτό γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Αναφορικά με την τελική διαδικασία που ακολουθείται, ανέφερε πως «ο παραχωρησιούχος κάνει τους καθαρισμούς μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος και η εισήγηση προς την ΕΛΑΣ και από εκεί και πέρα θα υπάρχει η τελική διαταγή για να ανοίξει ο δρόμος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top