«Θα πεθάνουμε όλοι!» - Πλημμυροπαθής ξεσπά στο Star για τα νεκρά ζώα

«Ήρθαν να τα πάρουν και δεν άντεξαν τη μυρωδιά»

«Τα χρήματα των αποζημιώσεων δε φτάνουν», λένε οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Την ίδια ώρα, παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στην ασυνεννοησία των αρμόδιων διοικητικών αρχών για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μαζέψουν τα κουφάρια των νεκρών ζώων που έχουν αρχίσει να αποσυντίθεται στα λασπόνερα.

Κακοκαιρία Daniel: Οι πρώτοι «κλιματικοί μετανάστες»

Οι μαρτυρίες των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία προκαλούν οργή για τον τρόπο που η πολιτεία διαχειρίζεται αυτή την τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή. Όσα περιέγραψε ο κ. Βασίλης στην απεσταλμένη του Star στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, Κατερίνα Ρίστα, προκαλούν αίσθηση. 

Πλημμύρες: Η επόμενη μέρα - Τι πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθούν

«Εδώ υπάρχει μια μεγάλη υγειονομική βόμβα! Ήρθε ειδικός για να βγάλει τα νεκρά πρόβατα, όμως τελικά δεν τα έβγαλε. Έφυγε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τη δυσοσμία»,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν ξέρω τι θα γίνει, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πρώτα θα πεθάνουμε εμείς και μετά οι άλλοι.

«Όλοι είναι ανύπαρκτοι! Εξαφανισμένος ο δήμος, εξαφανισμένος και ο περιφερειάρχης που βγήκε με 50.000 ψήφους», δήλωσε αγανακτισμένος ο κτηνοτρόφος.

Πολίτης ξεσπά στο Star για τα νεκρά ζώα

Θεσσαλία: «Τα αγροτικά μου μηχανήματα κοστίζουν 650.000 ευρώ»

Την ίδια ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία δηλώνουν ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δε φτάνουν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί.

«Καμπανάκι» για τη Θεσσαλία: «Τα νεκρά ζώα το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νερό»

Όπως ανέφερε 28χρονος αγρότης στην Κατερίνα Ρίστα, τα μηχανήματά του που τώρα σαπίζουν μέσα στο νερό κοστίζουν μια περιουσία.
«Αυτό είναι το άροτρο ένα κοπτικό, ένας καλλιεργητής σπαρττική μηχανή, λιπασματοδιανομέας. Αυτά όλα είναι άλλες 500.000 ευρώ», ανέφερε.

Άλλος κτηνοτρόφος ανέφερε στο Star: «Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι ότι πρέπει να βρω τα νεκρά ζώα, να τα καταμετρήσω για να τα δουν και να αποζημιωθώ».

Πλημμύρες: Η παραγωγή σαπίζει στα λασπόνερα 

Ανυπολόγιστη είναι η οικονομική καταστροφή στην πόλη της Λάρισας. Σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις  της Ελλάδας, την πέμπτη μεγαλύτερη για την ακρίβεια, ολόκληρες γειτονιές της παλεύουν ακόμα με τις πλημμύρες και τα λασπόνερα

Πάνω από 1.500 επιχειρήσεις και καταστήματα έχουν διαλυθεί, ολόκληρα νοικοκυριά είναι πια για πέταμα. 

Συνολικά 48 επιχειρήσεις είναι πνιγμένες στο νερό. Φορτηγά γεμάτα φρούτα και λαχανικά  είναι βυθισμένα στο νερό και δεν μπορούν πλέον να προμηθεύσουν όχι μόνο την πόλη  της Λάρισας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. 

Αυτή η καταστροφή φέρνει αυξήσεις αλλά και ελλείψεις σε πολλά προιόντα, όπως το μαρούλι, που δεν αποκλείεται να φτάσει στη λαϊκή το ένα και ενάμιση ευρώ, ενώ μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στη μισή τιμή .

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top