Blue Horizon: «Μπλέξαμε, μπλέξαμε!» - Νέο ηχητικό ντοκουμέντο

Η συνομιλία του καπετάνιου με το λιμεναρχείο μετά τον πνιγμό του Αντώνη

Η συνομιλία του καπετάνιου με το λιμεναρχείο, όταν τους ενημέρωσε για τον θάνατο του Αντώνη / Βίντεο Ant1

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως από τη βραδιά που ο Αντώνης Καρυώτης οδηγήθηκε στον θάνατο, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά. Δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους οδηγούνται στη φυλακή. 

Blue Horizon: Ο ρόλος άλλων τριών προσώπων πάνω στον καταπέλτη

«Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και πνίγηκε. Μπλέξαμε, μπλέξαμε!», είναι τα πρώτα λόγια του πλοιάρχου στο λιμεναρχείο όταν ειδοποίησε για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη και όπως καταγράφονται σε νέο ηχητικό ντοκουμέντο που προέβαλε η εκπομπή Το Πρωινό στον Ant1.

Blue Horizon: «Πάτε καλά ρε;» - Ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά την τραγωδία

Ακολουθεί ολόκληρη η συνομιλία του πλοιάρχου με τον ύπαρχο και το λιμεναρχείο:

Μέλος Πληρώματος: Ναι με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, προσπαθούσε να ανέβει στον καταπέλτη. Νέος, νέος… Στον καταπέλτη μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα εγώ είχα ξεκινήσει.

Πλοίαρχος: Από το Blue Horizon ο Πλοίαρχος είμαι. Ένας επιβάτης πήγε να πηδήξει. Γεια σας, θάλαμος επιχειρήσεων; Με ακούτε;

Μέλος Πληρώματος: Την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε έρχεται ένας επιβάτης, προσπάθησε να μπει μέσα, γλίστρησε και έπεσε.

Πλοίαρχος: Πιάστηκε από τον καταπέλτη, δεν πάτησε μόνο έβαλε το πόδι του για να ανέβει αλλά γλίστρησε και ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος. Την ώρα που είχαμε πάρει άδεια κανονικά για να ξεκινήσουμε, αμολήσαμε, σηκώσαμε τον καταπέλτη από το έδαφος ξαφνικά είδα έναν επιβάτη που προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Είχε, δεν είχε εισιτήριο, δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Από την κάμερα τον είδα εγώ αλλά την ώρα που τον είδα είχαμε φύγει. Προσπάθησε να μπει στο βαπόρι που είχε ξεκινήσει και έπεσε στη θάλασσα. Παραπέρα δεν ξέρω την κατάστασή του.

Ύπαρχος: Όχι τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο.

Πλοίαρχος: Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και πνίγηκε. Μπλέξαμε, μπλέξαμε!

Blue Horizon: Ο Αντώνης πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Blue Horizon: «Τι έπαθαν; Σχιζοφρένεια;» - Τι λένε συγγενείς των κατηγορούμενων

Στην ίδια εκπομπή μίλησαν συγγενείς δύο εκ των κατηγορούμενων εργαζομένων του Blue Horizon. Όπως λένε, είναι και εκείνοι συντετριμμένοι από τη δολοφονία του 36χρονου και ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν τι ήταν εκείνο που τους ώθησε σε μια τόσο αποτρόπαιη πράξη:

«Είναι ένα καλότατο παιδί και τίποτα άλλο. Όλο το χωριό να ρωτήσετε αυτό θα σας πούνε. Η δουλειά του είναι αυτή. Να είναι εκεί στον καταπέλτη. Από εκεί και πέρα τι έγινε, τι δεν έγινε, δεν είδα τηλεόραση, δεν είδα τίποτα», ανέφερε η μητέρα του λοστρόμου.

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Τι έπαθε; Τι τον ποτίσανε; “Πυροβολήθηκε” χωρίς λόγο η οικογένειά μας. Πρώτα κλαίω την ψυχή που χάθηκε και τούτο που θα μπει φυλακή, αλλά και τη ζωή που θα ζήσει. Τι σχιζοφρένεια πάθανε; Τι το ποτίσανε αυτό το παιδί; Τι έπαθε;», σχολίασε η θεία του υπάρχου.

Horizon Blue: Στη φυλακή πλοίαρχος και ύπαρχος για τον θάνατο του Αντώνη

Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top