Blue Horizon: «Πάτε καλά ρε;» - Ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά την τραγωδία

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη / Βίντεο Mega

Στα δικαστήρια Πειραιά για να απολογηθούν βρίσκονται οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τον θάνατο του Αντώνη που πνίγηκε στο λιμάνι, όταν τον έριξαν από το Blue Horizon. Ένα ηχητικό ντοκουμέντο μετά την τραγωδία, αλλά και ένα νέο βίντεο πριν τη δολοφονία του Αντώνη φέρνουν νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Συγκλονίζει φίλος του Αντώνη: «Ήταν ένας πρίγκιπας, μαζί βγάλαμε εισιτήριο»

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο πέντε λεπτά πριν ο Αντώνης Καρυώτης ριχτεί στη θάλασσα από το πλήρωμα του Blue Horizon έρχεται στο φως. 
Σε αυτό φαίνεται ο 36χρονος να βρίσκεται στο λιμάνι πριν την αναχώρηση του πλοίου για Κρήτη και να συνομιλεί με ανθρώπους. Ανάμεσά τους και ο ύπαρχος, που λίγα λεπτά αργότερα κατηγορείται ότι τον έριξε στη θάλασσα.

Αντώνης Καρυώτης

Δικαιοσύνη για τον Αντώνη Καρυώτη

Blue Horizon: «Πάτε καλέ ρε; Τι έγινε;» - Ηχητικό ντοκουμέντο του καπετάνιου

Την ίδια ώρα, ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το σύστημα καταγραφής (VDR) στη γέφυρα του Blue Horizon, λίγα λεπτά αφότου ο Αντώνης πνίγηκε στο λιμάνι έφερε στο φως το cretalive.

Σε αυτό ακούγεται ο πλοίαρχος ξαφνιασμένος, όταν άκουσε για τον νεκρό στη θάλασσα.  Ενώ βρίσκεται στη διαδικασία του απόπλου ακούγεται ξαφνικά να λέει «Τι έγινε;» και δευτερόλεπτα μετά να λέει εκνευρισμένος: «Πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;».

Στη συνέχεια ακούγεται να λέει «πολύ αργά», ζητά να καλέσουν το Traffic στο κανάλι VHF 13  και στη συνέχεια να ρωτάει: «έλα τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;».

Ακούγεται στο βάθος μία φωνή να του λέει ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και ο καπετάνιος ρωτάει: «ποιος έπεσε στη θάλασσα;».

 

 

Σημειώνεται ότι ο καπετάνιος αρνείται ότι είδε τον Αντώνη να πέφτει στη θάλασσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21.14 ο ίδιος έγραψε στο ημερολόγιο της γέφυρας έχει «Άκουσα τον Ύπαρχο να φωνάζει «Κάπτεν» μέσω VHF, κοιτάζοντας από την  κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την άκρη του  καταπέλτη. Άμεσα μείωσα κίνηση μηχανών και ενημέρωσα Piraeus Traffic μέσω VHF και Α’ Λιμενικού Πειραιά μέσω τηλεφώνου για άνθρωπο στη θάλασσα. Πλέουμε με ελάχιστη πηδαλιουχική ταχύτητα προς έξοδο λιμένος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top