Κακοκαιρία Daniel: Eκκενώσεις χωριών, απαγόρευση κυκλοφορίας και πλημμύρες

Στη δίνη της κακοκαιρίας Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μέθανα και χωριά της Φθιώτιδας

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στον Βόλο / Βίντεο Mega

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Νότια Πελοπόννησο να βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο. Το 112 ήχησε ξανά σε πολλές περιοχές, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης για περιοχές της Φθιώτιδας.

«Σαρώνει» η κακοκαιρία Daniel - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Μηνύματα του 112 στέλνονται από το πρωί, δίνοντας εντολές για εκκενώσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης, εστάλη μήνυμα εκκένωσης στη Φθιώτιδα: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι, λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους των Μεθάνων, με το οποίο τους ζητούν να παραμείνουν σε επιφυλακή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Λόγω κατολισθήσεων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία στο 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού παλαιάς Επιδαύρου-Μεθάνων, στην περιοχή της Τροιζήνας. 

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και Τρίκαλα 

Νωρίτερα, σε άλλο μήνυμά του που εστάλη στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, εστάλη μήνυμα για απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν τις περιοχές: 

«Με εντολή της  ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη στην Καρδίτσα, ενώ λίγο στις 11:00 το πρωί μήνυμα για απαγόρευση κυκλοφορίας έλαβαν και οι κάτοικοι των Τρικάλων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top