«Σαρώνει» η κακοκαιρία Daniel - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Daniel. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel σε ολόκληρη τη χώρα. Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Σε Φάρσαλα και Καρδίτσα δόθηκε εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πού θα χτυπήσει την Τετάρτη η κακοκαιρία Daniel και τι θα γίνει στην Αττική

Και στην Αττική αναμένεται να «χτυπήσει» ο Daniel τις επόμενες ώρες, μετά το σαρωτικό πέρασμα σε Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια, όπου τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής και της Αίγινας έλαβαν μήνυμα από το 112, ώστε να είναι σε επιφυλακή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Ωστόσο, το μήνυμα εστάλη κατά λάθος, καθώς προοριζόταν για τα Μέθανα και την Τροιζήνα. Ο συναγερμός στην Αττική έληξε προς το παρόν.

 

Κακοκαιρία Daniel: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα 

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Κακοκαιρία στον Βόλο

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στον Βόλο, που βρέχει καταρρακτωδώς για πάνω από 24 ώρες / Φωτογραφία Eurokinissi (Σεβίνα Δεβριώτου)

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία Daniel: Πού θα βρέξει στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Αττική, θα επηρεαστεί, αλλά όχι σημαντικά. 

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε δύο φάσεις: η μία από τις 9 το πρωΐ έως τις 12 το μεσημέρι και η δεύτερη από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής, την Αίγινα και τη Σαλαμίνα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Daniel: Πάνω από 1.100 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική

Συνολικά 1.196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:  

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 1.049 κλήσεις, εκ των οποίων:

στη Μαγνησία, 750 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 200 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 200 άτομα.

  • στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 130 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 30 άτομα
  • στην Καρδίτσα, 60 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων
  • στη Σκιάθο, 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα  

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  80 κλήσεις, σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας  ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 13 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
  • στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και
  • στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 47 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • στις Σπέτσες 12 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 8 αντλήσεις υδάτων
  • στην Επίδαυρο 10 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα
  • στο Κρανίδι 25 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα

Ακόμη, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα, εκδόθηκαν 2 διαφορετικά μηνύματα από το 112, στις 05:10 και στις 05:13 αντίστοιχα, για απαγόρευση κυκλοφορίας στις παραπάνω περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top