Έβρος: Για 14η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά - Στο Σουφλί οι φλόγες

Συνολικά έχουν καεί περισσότερα από 800.000 στρέμματα

Μαίνεται για 14η ημέρα η πυρκαγιά στον Έβρο που έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή- βίντεο ΕΡΤ

Μαίνεται για 14η ημέρα η πυρκαγιά στον Έβρο που έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή.  Σε ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων εκτείνεται πλέον το μέτωπο της πυρκαγιάς που τις τελευταίες μέρες καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς. Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της από χθες προς Γιαννούλη και από σήμερα το απόγευμα κατευθύνεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Χθες Πέμπτη (31/8), εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου, προκειμένου να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στον Έβρο - Μήνυμα του 112 στο Σουφλί

Οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες για την εξάπλωσή της. Συγκεκριμένα, στον Έβρο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερα από 800.000 στρέμματα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς νυχθημερόν. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (1/9) στην περιοχή επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος λέει ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top